Στο περίμενε βρίσκεται η Βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου σχετικά με το ζήτημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του Βολτ – Κύπρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε την επομένη του ιδρυτικού, καταστατικού και εκλογικού συνεδρίου της 3ης Δεκεμβρίου, επιστολή για να εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά το κόμμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε επίσημη απάντηση, ενώ στη Βουλή αναφέρεται ως ανεξάρτητη Βουλεύτρια.
Παράλληλα, η «Κ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Τασούλα Ιερωνυμίδου, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει εφικτό, ενώ προσπάθεια για επικοινωνία έγινε και με το Γραφείο της Προέδρου της Βουλής, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απάντηση για το εν λόγω ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια πολιτικά γεγονότα είχαμε με την αποχώρηση από το ΔΗΚΟ των Βουλευτών Γιώργου Προκοπίου, Άγγελου Βότση και Μαρίνου Μουσιούτα το 2020 και την δημιουργία της πολιτικής πλατφόρμας «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», η οποία συμμάχησε στις προηγούμενες Βουλευτικές Εκλογές με τη Δημοκρατική Παράταξη του Μάριου Καρογιάν.
Προηγούμενο με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είχαμε και το 2013 με το νέο για την περίοδο εκείνη κόμμα, «Συμμαχία Πολιτών», όταν ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού αποχώρησε από το ΕΥΡΩΚΟ μαζί με τα υπόλοιπα τότε μέλη και στελέχη, όπως ο Στέλιος Αμερικάνος, και προσχώρησε στο κόμμα του πρώην Βουλευτή του ΑΚΕΛ και τέως Υπουργού επί Προεδρίας Τάσου Παπαδόπουλου, Γιώργου Λιλλήκα.
Ακόμη, παρόμοιο περιστατικό συνέβη και όταν ο Λεόντιος Ιεροδιακόνου, όντας εκλελεγμένος Βουλευτής του ΔΗΚΟ το 1976 στην περιφέρεια Λευκωσίας, διαφώνησε τον Μάιο του 1977 με την τότε ηγεσία του κόμματος και προσχώρησε στον ΔΗΣΥ το 1980. Σημαντικό το ότι ήταν ο μοναδικός Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού την τότε κοινοβουλευτική περίοδο, αφού το κόμμα είχε αποκλειστεί λόγω του εκλογικού συστήματος το οποίο ήταν πλειοψηφικό. Να σημειωθεί ωστόσο πως ο Λεόντιος Ιεροδιακόνου δεν πήγαινε στις συσκέψεις των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά εκπροσωπούσε το κόμμα στη Βουλή.
Πέραν τούτου, η κοινοβουλευτική εκπροσώπησή του κόμματος εγείρει ζητήματα του κατά πόσο το Βολτ -Κύπρου θα μπορέσει να λάβει κρατική χορηγία και εάν θα εκπροσωπείται στο Εθνικό Συμβούλιο. Στην περίπτωση δε της ΔΗΠΑ, η οποία κατήλθε αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του 2019 λαμβάνοντας 3,80%, κατάφερε να αποκτήσει εκπροσώπηση στο Εθνικό Συμβούλιο λόγω του ότι ξεπέρασε το εκλογικό όριο του 3,6%.
- Volt Κύπρος: Πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό και καταστατικό συνέδριο του κόμματος
- Volt: Η συζήτηση με Ατταλίδου και ο ρόλος Δημητριάδη-Χριστοφίδη
- Συνέντευξη: Η βιωσιμότητα μιας πιθανής λύσης εξαρτάται από εμάς
- Δημαρχία Λευκωσίας – Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Α. Κωνσταντίνου
- ΔΗΣΥ – Οι υποψήφιοι για τις Δημοτικές Εκλογές
- ΑΚΕΛ: Στηρίζει Φωτούλα Χατζήπαπα και Σταύρο Χατζηγιάννη για Δήμους Λακατάμιας - Τσερίου και Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου