ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Ο Πρόεδρος να απαντά σε αυτά που τον επικρίνει το ΑΚΕΛ κι όχι να παραπλανεί

«Aυτό που του είπαμε και θα συνεχίσουμε να του λέμε, είναι ότι η σύγκρουση με τον ΟΗΕ ποτέ δεν μας έβγαλε σε καλό. Σ' αυτό να απαντήσει», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης να απαντά σε αυτά που τον επικρίνει το ΑΚΕΛ κι όχι να παραπλανεί, απαντά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «X» ο κ. Στεφάνου αναφέρει «αυτό που του είπαμε και θα συνεχίσουμε να του λέμε, είναι ότι η σύγκρουση με τον ΟΗΕ ποτέ δεν μας έβγαλε σε καλό. Σ' αυτό να απαντήσει. Ανοικτά και ξεκάθαρα!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση του Invest Cyprus, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τη στάση της έναντι του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ και ότι θα πρέπει να πείθουμε και όχι να συγκρουόμαστε, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «εγώ δεν παίζω με κρυφά χαρτιά, παίζω με ανοικτά χαρτιά. Και είχα πει ότι εγώ ανέφερα το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Στιούαρτ (κατά την πρόσφατη συνάντηση μας) σε συνέχεια των δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου (της ειρηνευτικής δύναμης). Αν το ΑΚΕΛ συμφωνεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν χειρίζεται σωστά το μεταναστευτικό, μπορεί να βγει δημόσια να το πει. Θα απαντήσουμε. Ενδεχομένως διαφωνούμε. Εγώ δεν συμφωνώ με την προσέγγιση του κ. Στιούαρτ, που φαίνεται ότι την υιοθετεί το ΑΚΕΛ, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προσεγγίζει ανθρωπιστικά το συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε μια διαφορετική άποψη και με τον κ. Στιούαρτ και με το ΑΚΕΛ. Δεν είναι σύγκρουση να μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου, ειδικότερα όταν ξέρεις ότι οι απόψεις σου είναι σωστές. Άρα, αν συμφωνεί το ΑΚΕΛ με τον κ. Στιούαρτ και θέλει να κάνει κριτική στο πρόσωπο μου πολύ ευχαρίστως, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα».

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Η επιλογή της σύγκρουσης της κυπριακής κυβέρνησης και της ελληνοκυπριακής ηγεσίας με τα Ηνωμένα Έθνη δεν είχε καλά αποτελέσματα όποτε δοκιμάστηκε στο παρελθόν. Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι στόχος πρέπει να είναι να πείθουμε και όχι να συγκρουόμαστε με τον διεθνή οργανισμό και τους αξιωματούχους του. Όχι γιατί κατέχουν το αλάθητο, αλλά γιατί ο ΟΗΕ είναι το πεδίο διεκδίκησης των δικαίων του κυπριακού λαού απέναντι στην τουρκική κατοχή και τη διαίρεση της πατρίδας μας.

Το ΑΚΕΛ δεν θα κουραστεί να επισημαίνει ότι πρέπει όλοι να δούμε τη μεγάλη εικόνα του Κυπριακού, η οποία δεν είναι μόνο απογοητευτική και στάσιμη, αλλά και επικίνδυνη για την πατρίδα και τον λαό μας. Ενδεχόμενη παράταση του αδιεξόδου ή ένα νέο ναυάγιο θα είναι ολέθριο, αν όχι μοιραίο, για την υπόθεση του Κυπριακού, για την Κύπρο και τις επερχόμενες γενιές. Επαναλαμβάνουμε τους τρεις άξονες που έπρεπε και πρέπει, κατά τη δική μας άποψη, να διέπουν την πολιτική της ελληνοκυπριακή πλευράς και εν γένει της Κυπριακής Δημοκρατίας:

1. Απόλυτη δέσμευση στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και ετοιμότητα για συνέχιση των συνομιλιών στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες διαφυλάττοντας το σύνολο των διαπραγματευτικών συγκλίσεων. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς μισόλογα.
2. Διαμόρφωση θετικής ατζέντας στο πεδίο ενεργειακών εξελίξεων και δεδομένων στην περιοχή.
3. Επιπρόσθετα μέτρα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και υπέρ της διακοινοτικής συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X