ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Debate: Στη ζώνη ασφαλείας τους οι τρεις υποψήφιοι

Ανέλυσαν τη στρατηγική τους για οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό και Κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι ρίχθηκαν εκ νέου στην «αρένα» των τηλεμαχιών. Το βράδυ της Τετάρτης (01/02) οι Νίκος Χριστοδουλίδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο στούντιο του ΡΙΚ και απάντησαν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ανδρέα Κημήτρη, αναλύοντας τις θέσεις τους για την οικονομία, την ενέργεια, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό. 

Οι προτεραιότητες των υποψηφίων

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ανασφάλειας που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσης της ζωής των πολιτών. Σημείωσε πως υπάρχει εθνική ανασφάλεια με άλυτο το κυπριακό, οικονομική ανασφάλεια καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακρίβεια που επικρατεί. Υπάρχει όπως είπε και περιβαλλοντική ανασφάλεια καθώς έχουμε φτάσει σε σημείο που αν δεν επαναφέρουμε την αειφορία δεν υπάρχει μέλλον. Όπως είπε, όλα αυτά απαιτούν άμεσες λύσεις.

Την θέση πως στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του αν εκλεγεί θα γίνουν συγκεκριμένα πράγματα σε οκτώ τομείς εξέφρασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως είπε, το πρώτο ζήτημα είναι το κυπριακό με την έναρξη μίας μεγάλης προσπάθειας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Ε.Ε. Κύριος στόχος όπως είπε είναι η οικονομία και η ακρίβεια με άμεσα μέτρα φορολογικής μεταρρύθμισης. Ξεκαθάρισε πως έχει συγκεκριμένα νομοσχέδια πολύ στοχευμένα, στο μεταναστευτικό με την δημιουργία υφυπουργείου μετανάστευσης και συστέγασης όλων των υπηρεσιών ώστε η Κύπρος να σταματήσει να είναι ελκυστικός προορισμός. Στόχος είναι και η προστασία της νέας γενιάς όπως υποστήριξε, με συγκεκριμένα μέτρα στο στεγαστικό.

Την θέση ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρό όπλο από την κοινωνική συνοχή, έθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος θα δώσει έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση. Όπως είπε θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την σχολή ότι υπάρχει μια πίττα και κάποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι. Υποστήριξε πως μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας θα πρέπει να μεγαλώσουμε τον εθνικό πλούτο για περισσότερο μέρισμα.

Θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις για τις πολιτογραφήσεις;

Κατά πόσο θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις μετά το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων ρώτησε ο Ανδρέας Κημήτρης, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να απαντά πως υπάρχει ήδη σε εξέλιξη μία διαδικασία επί του ζητήματος. Ο δημοσιογράφος σημειώνοντας πως δεν απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης ρώτησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να σημειώνει πως οι πολιτογραφήσεις δημιούργησαν πρόβλημα λόγω του μη επαρκούς αυστηρού ελέγχου. Ενώ πρόσφεραν στην οικονομία οι πολιτογραφήσεις, όπως σημείωσε, κάποιοι επιτήδειοι το εκμεταλλεύτηκαν, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπήρχαν πορίσματα, πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εμείς ως ΔΗΣΥ είπαμε το mea culpa μας και θα κριθούμε από τον λαό» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρενέβη ενοχλημένος μετά την αναφορά του κ. Κημήτρη πως δεν έδωσε ξεκάθαρη θέση σημειώνοντας πως είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί όταν κρίνουμε. «Σας έχουμε απαντήσει. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σε εξέλιξη και σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στους μηχανισμούς ελέγχου» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης. Κληθείς ο κ. Μαυρογιάννης να τοποθετηθεί έψεξε το γεγονός ότι κανείς από το υπουργικό συμβούλιο δεν ανέλαβε την ευθύνη. «Είναι εντυπωσιακό να έχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο, να παίρνει αποφάσεις, να λέμε ότι είναι πρόβλημα τα χρυσά διαβατήρια και να μην φταίει τελικά κανείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι χρηματοδοτήσεις και η λάσπη

Ζήτημα για τις χρηματοδοτήσεις των υποψηφίων τέθηκε κατά τη διάρκεια του debate, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να αντιδρά. «Εδώ και καιρό λένε πως είμαι εξαρτώμενος από τους Ρώσους, τους Γερμανούς, το Ισραήλ, από τον Πρόεδρο» ανέφερε. «Δεν ξέρω πόση λάσπη θα πέσει σε αυτό το θέμα» σχολίασε σημειώνοντας πως όπως προνοεί νομοθεσία, την επόμενη μέρα θα δημοσιοποιηθούν όλα. Με τη δημοσιοποίηση συμφώνησε και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έθεσε παράλληλα το ζήτημα ότι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος θα έπρεπε να δικαιούται κρατική χορηγία.

Οικονομία και εκποιήσεις

«Δεν βοηθάς τον δανειολήπτη με οριζόντια μέτρα που δίνεις την ευκαιρία σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να επιβιώνουν» σημείωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου συμπληρώνοτνας πως οι υποχρεώσεις έτσι μεγαλώνουν και ο τόκος τρέχει. Σημείωσε πως εντός των ημερών στόχος είναι μέσω των αποφάσεων που λήφθηκαν με την Ε.Ε. είναι να στηρίξουν τον κόσμο με ενοίκιο έναντι δανείου.

Υπέρ της παράτασης της αναστολής των εκποίησεων ανέφερε πως είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, σημειώνοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μην αναγκάζονται άνθρωποι να ξεσπιτώνονται και μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν.

«Δόθηκε μία λανθασμένη εντύπωση» ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συναντιέται με τα κόμματα που τον στηρίζουν και να συζητούν τις εκποιήσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, όταν θα εκλεγεί θα γίνονται συναντήσεις με τα κόμματα που τον στηρίζουν. Στο ζήτημα των εκποιήσεων ανέφερε πως στόχος του είναι να μην ξεσπιτωθεί κανένας ευάλωτος συμπολίτης. Συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε συζήτηση με τον χρηματοοικονομικό επίτροπο και θεώρησε σημαντική πρόταση για λύση το ενοίκιο έναντι της δόσης.

Αντιπαράθεση για την φορολογική πρόταση Αβέρωφ

«Εντυπωσιάζομαι από τις προτάσεις του κ. Νεοφύτου που σύμφωνα με αυτόν, με τις φοροελαφρύνσεις που προτείνει, έχουμε 126.000 νοικοκυριά που αν έχουν 1000 ευρώ ελάφρυνση σημαίνει κόστος 126 εκατομμύρια, αν έχουν 4000 έχουμε κόστος 504 εκατομμύρια από τα 788 συνολικά που εισπράττει το κράτος από άμεση φορολογία από ιδιώτες. Επιπλέον για 52.000 νοικοκυριά κάποια επιδόματα άλλα 50-100 εκατομμύρια», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μαυρογιάννης, σημειώνοντας πως δεν έχουμε ακούσει τίποτα για δημοσιονομική πειθαρχία και σταθερότητα. Όπως είπε ο ίδιος πιστεύει σε εισοδηματικά κριτήρια στις φοροελαφρύνσεις απόλυτα και στοχευμένα.

Απαντώντας ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως η φορολογία είναι πιο χρήσιμο εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη. «Μέσω της μείωσης φορολογιών πετυχαίνουμε την κοινωνική ισότητα και παράλληλα αυξάνονται τα κρατικά έσοδα» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας πως αυτό που έχει προτείνει ισχύει σε άλλες 7 χώρες.

Δεν έχει κοινωνική στόχευση η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως στόχος είναι άμεσα μέτρα για ανακούφιση των πολιτών. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε οτι δεν βοηθά τη μεσαία τάξη αλλά τους υψηλά αμοιβόμενους. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανταπάντησε πως η πρότασή του αφορά τη μεσαία τάξη. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα πως βάσει της πρότασής του, μία οικογένεια με εισόδημα 50.000 ευρώ παίρνει 0 ευρώ πίσω από τον φόρο, ενώ μία οικογένεια με εισόδημα 100.000 ευρώ έχει εξοικονόμηση 2.500 ευρώ. "Ποιον βοηθά είναι ξεκάθαρο μέσα από προϋπολογισμούς" ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Αν δουλεύουν δύο στην οικογένεια θα έχουν την ευχέρεια να κάνουν ξεχωριστές δηλώσεις ανέφερε ο κ. Νεοφύτου. Ο φορολογούμενος έχει την επιλογή είτε της ξεχωριστής φορολόγησης είτε της οικογενειακής ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία;

Δέσμευση για το κατά πόσο θα διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία ζήτησε από τους τρεις υποψηφίους ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κημήτρης. «Είμαστε πολύ αυστηροί και είναι προϋπόθεση αυτή της οικονομικής μας πολιτικής» ανέφερε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου τις χαρακτήρισε σχιζοφρενικές, καθώς όπως είπε ενώ λέει να βάλουμε χρήμα στην αγορά την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μιλάει για αύξηση των επιτοκίων. Σημείωσε πως στόχος θα έπρεπε να είναι με το μαξιλαράκι που δημιουργήθηκε εις βάρος των πολιτών με την αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του να λυθούν άμεσα προβλήματα πολιτών.

«Δεν παίζεις με την οικονομία» ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης «και γι' αυτό εμείς είμαστε ενάντια σε μία αχαλίνωτη παροχολογία» ανέφερε, φωτογραφίζοντας τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το σχέδιο ανάκαμψης, τα διαρθρωτικά ταμεία. Ο Αβέρωφ Νέοφύτου σημείωσε πως ο ίδιος είχε προσωπικό και πολιτικό κόστος από την προσπάθειά του να βοηθήσει την οικονομία. Απαντώντας στα περί σχιζοφρένειας που έθεσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι θεωρεί ευθύνη του να στηρίξει την οικογένεια και το νοικοκυριό και όχι σχιζοφρένεια.

Πώς θα αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό

Τη θέση ότι δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αιτητές πολιτικού ασύλου που δεν θέλουν να εργαστούν ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως κύριος στόχος είναι να γίνουν διμερείς συμφωνίες για τον επαναπατρισμό τους. Όπως είπε μένοντας εδώ χωρίς δουλειά θα οδηγούνται στην εγκληματικότητα, θα διαταράσσουν την ασφάλεια και θα αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του είπε πως πρέπει να σταματήσει η Κύπρος να είναι ελκυστικός προορισμός και επανέλαβε πως έχει ετοιμαστεί ήδη το νομοσχέδιο δημιουργίας υφυπουργείου Μετανάστευσης ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις γρήγορα. «Η πλειοψηφία δεν ξέρουν πού είναι η Κύπρος στον χάρτη, όμως γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες μας είναι χρονοβόρες και η επιδοματική μας πολιτική γενναιόδωρη» ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός ως προς τις διεθνείς υποχρεώσεις του κράτους. Όπως είπε είναι απόλυτα σημαντικό να σταματήσει η ροή και πρέπει να ξεχωρίζουμε τους πρόδηλα δικαιούχους από τους πρόδηλα μη δικαιούχους. Έθεσε την πολιτική του συστηματικού επαναπατρισμού. «Δεν είναι με φράχτες που θα σταματήσουμε τις ροές» ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, σημειώνοντας πως σίγουρα υπάρχει εργαλειοποίηση από την Τουρκία και τα Κατεχόμενα. «Τι πρόκειται να κάνουν οι συνοριοφύλακες» διερωτήθηκε. «Θα σκοτώνουν;»

Παραδοχή Αβέρωφ για καθυστέρηση στη διαχείριση Φ.Α.

Την παραδοχή ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στη διαχείριση του φυσικού αερίου έκανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Βρήκαμε το 11 είμαστε στο 23 και δεν το χρησιμοποιήσαμε ούτε για τις δικές μας ανάγκες» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σημειώνοντας πως με τη λύση του κυπριακού θα είχε προστιθέμενη αξία και γι αυτό θα το έβαζε την ενέργεια στο τραπέζι. Όπως είπε σχολιάζοντας τα περί πώλησης προς την Αίγυπτο, «προτού να βάλουμε μεγαλεπίβολα σχέδια να λύσουμε τα προβλήματα της Ευρώπης ας λύσουμε τα δικά μας» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σημειώνοντας πως η λύση είναι σταθμός υγροποίησης σε συνεργασία με το Ισραήλ χωρίς να αποκλείει με τη λύση του κυπριακού αγωγό προς την Τουρκία.

Πώς θα ξεκλειδώσουν το Κυπριακό

Μιλώντας για το πως θα κινηθεί στο κυπριακό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι και οι δύο ανθυποψήφιοι του συμφωνούν στο ότι δεν έχουμε αξιοπιστία στο κυπριακό σήμερα, κάτι με το οποίο ο ίδιος προσωπικά διαφωνεί. Σχολιάζοντας την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ εξέφρασε την έκπληξη του ότι θα γίνει τελικώς αποδεκτή μετά τη λύση. Όπως είπε «η βάση λύσης δε μπορεί να αλλάξει και ούτε θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επέμεινε πως καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να έχει η Ε.Ε με πρώτη ενέργεια τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι και σε συντονισμό με την Ελλάδα να αναλάβει η Ε.Ε να οδηγήσει όλα τα μέρη σε μία επωφελή κατάσταση πραγμάτων. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αντέδρασε με τα περί αξιοπιστίας σημειώνοντας πως δεν έκρινε τον απερχόμενο πρόεδρο αλλά ότι η διεθνής κοινότητα την 1η Μαρτίου θα κρίνει τον νέο ηγέτη και την αξιοπιστία που θα έχει.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκε να απαντήσει για την θέση του ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, που όπως είπε αφορά την ασφάλεια όλων. Σημείωσε πως θα είναι η πρώτη κίνησή του χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει αυτογνωσία ότι δε μπορεί να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ χωρίς τη λύση του κυπριακού. Όταν κλήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο δίνει τόση έμφαση σε αυτό τότε, σημείωσε πως με αυτό τον τρόπο θα κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για να λυθεί το κυπριακό.

Για την θέση του να περιλαμβάνει η Νεκρή Ζώνη την Αμμόχωστο απάντησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί. Κληθείς να σχολιάσει αν το συζήτησε με κάποιους ανέφερε πως δεν το είπε συγκεκριμένα αλλά θα το εγείρει άμεσα. Σχολιάζοντας αν υπάρχει ο κίνδυνος της ενσωμάτωσης είπε πως είναι υπαρκτός ένας τέτοιος κίνδυνος, ωστόσο δε μπορεί να μην κάνουμε κάτι. Μίλησε και για την αξιοπιστία της Κύπρου στη διεθνή κοινότητα, που όπως είπε δεν είναι στα «χάι» της.

Το ευχαριστώ του Μαυρογιάννη στον Αβέρωφ

Αστειευόμενος προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι τον χαρακτήρισε αξιόπιστο, όταν θα αναλάβει την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε εντυπωσιάστηκε από την επιλεκτική μνήμη του Αβέρωφ Νεοφύτου και τις λανθασμένες γνώσεις του για το τι διεμήφθη. «Εμείς λέμε ότι θα σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό και θα στηριχθούμε σε όλο το κεκτημένο της διαδικασίας χωρίς καμία αλλαγή για να καλύψουμε το τελευταίο μίλι». Δεν άφησε αναπάντητο τον σχολιασμό Μαυρογιάννη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι η αξιοπιστία είναι σοβαρή. Θα κρίνει και αυτόν που ουδέποτε ψήφισε, που ψήφισε όχι για να τσιμεντώσει το ναι αλλά και εκείνον που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη ή του Τάσσου Παπαδόπουλου. «Η αξιοπιστία» ανέφερε «δεν είναι ισοδύναμη με την προσαρμοστικότητα».

Τι θα κάνουν αν αποκλειστούν στον β’ γύρο; 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του α' γύρου αλλά και την εκλογή του. Στο ενδεχόμενο ωστόσο που μείνει εκτός σημείωσε πως θα λάβει ο ίδιος τη δική του απόφαση, σημειώνοντας πως ο κόσμος που τον στηρίζει είναι ώριμος να αποφασίσει. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι στον β’ γύρο ωστόσο στο σενάριο που μείνει εκτός, θα τοποθετηθεί προσωπικά ως μονάδα. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε πως «κατεβήκαμε σε αυτές τις εκλογές για να τις κερδίσουμε» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα μπει σε τέτοιου είδους διλήμματα. Σημείωσε ωστόσο ότι στο σενάριο απόκλισης έχει κόμμα με θεσμούς και διαδικασίες. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τού ζήτησε να διευκρινήσει αν θα αποφασίσει τελικά συλλογικά το κόμμα, με τον ίδιο να γνέφει καταφατικά. 

Ποιοι βρέθηκαν στο παρασκήνιο

Καλό ήταν το κλίμα μεταξύ των εκπρόσωπων των επιτελείων οι οποίοι βρέθηκαν στα παρασκήνια του debate. Από το επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Δημητρίου, η Τζώρτζια Κωνσταντίνου - Παναγιώτου και ο Πάνος Παναγιώτου. Από το επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη, η κόρη του Αθηνά, η Εύη Ξάνθου, ο Λεόντιος Φιλοθέου και ο Πάνος Παρράς και από το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Γιάννης Παναγιώτου, η Μαριλένα Ευαγγέλου και ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Διαμαρτυρία έξω από το ΡΙΚ λίγο πριν το debate

Στο μεταξύ, λίγο πριν το debate συγκεντρώθηκαν έξω από το ΡΙΚ υπάλληλοι της εταιρείας Παρασκευαΐδη & Ιωάννου. Σύμφωνα με ανάρτηση της βουλεύτριας των Οικολόγων Έφης Ξάνθου, οι υπάλληλοι διαμαρτύρονταν καθώς έχουν μείνει απλήρωτοι, άλλοι από το 2017, άλλοι από το 2018. «Έχουν αποκοπεί οι κοινωνικές τους ασφαλίσεις αλλά δεν κατατέθηκαν στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ποτέ. Ήταν ασφαλισμένοι στην Κύπρο. Μιλάνε για εξαπάτηση τους και από το δικαίωμα στο απεργιακό επίδομα», έγραψε στην ανάρτησή της.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Efi Xanthou (@efixanthou)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023
X