ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολύ περήφανη για το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, δηλώνει η ΠτΒ

Η κ. Αννίτα Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα το Ινστιτούτο και έτυχε ενημέρωσης για τους τρεις πυλώνες λειτουργίας του

ΚΥΠΕ

Πολύ περήφανη για τον τρόπο λειτουργίας και το έργο που παράγει το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, δηλώνει πως είναι η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Ινστιτούτο και έτυχε ενημέρωσης για τους τρεις πυλώνες λειτουργίας του από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή Λεωνίδα Φυλακτού. Εξέφρασε τη στήριξη της Βουλής προς το έργο του Ινστιτούτου και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης των πολιτών για τις επιλογές που παρέχει.

Η κ. Δημητρίου, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του Ινστιτούτου για τη φιλοξενία και την ενημέρωση, εξέφρασε περηφάνια για το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για όλα αυτά που προσφέρει και κυρίως για το ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως είπε, εξειδικευμένοι στα σύγχρονα δεδομένα, τα οποία έχουμε να διαχειριστούμε, επιστήμονες προσφέρουν στους πολίτες στις υπηρεσίες τους. Σημείωσε ότι το προσωπικό έχει αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ειδικότερα κατά την πανδημία και την μετά πανδημία εποχή, πόσο άριστα έχουν διαχειριστεί όλο αυτό το αναπάντεχο γεγονός που έχει προκύψει όταν κλήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών. «Τους συγχαίρω για ακόμα μια φορά και τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να επενδύουν στην γνώση, που είναι η επιστήμη, να επενδύουν στην καινοτομία και στην έρευνα», είπε.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό ό,τι προσφέρεται από το Ινστιτούτο, το οποίο συντείνει στο να ανακαλύπτονται νέες διαστάσεις και προσεγγίσεις είτε σε νέες ασθένειες είτε σε προκλήσεις τις ιατρικές.

Θεσμικά ως Βουλή των Αντιπροσώπων, σημείωσε, «θα στηρίζουμε και θα προβάλλουμε το έργο το οποίο παράγεται στο Ινστιτούτο και για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και περήφανες».

Σε δηλώσεις του ο κ. Φυλακτού είπε πως είχαν σήμερα την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουν για πρώτη φορά την Πρόεδρο της Βουλής στο Ινστιτούτο κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και να την ξεναγήσουν στους χώρους.

Όπως είπε, την ενημέρωσαν για τους τρεις πυλώνες που ασχολείται το Ινστιτούτο, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τους ασθενείς αλλά και τα ερευνητικά προγράμματα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών, καθώς και τα ακαδημαϊκά προγράμματα της μεταπτυχιακής σχολής.

Ερωτηθείς πώς εξυπηρετούν τον στόχο του Ινστιτούτου οι συναντήσεις που έχει με πολιτειακούς αξιωματούχους, ο κ. Φυλακτού είπε πως το Ινστιτούτο ανήκει στην Κύπρο και συνεπώς είναι πάρα πολύ σημαντικό να μεταφέρουν το έργο που παράγεται σε όλους τους πολιτειακούς αξιωματούχους και σε όλο τον κόσμο γενικότερα. Προσπαθούν, όπως είπε, να μεταφέρουν το έργο που γίνεται προς τα έξω και οι επισκέψεις αυτές αποσκοπούν σε αυτό το σκοπό.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η ενημέρωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς πολλές φορές οι ίδιοι οι πολίτες χρειάζεται να γνωρίζουν τις επιλογές που τους προσφέρονται καθώς και για το έργο που παράγεται. «Αρα είναι δική μας θεσμική υποχρέωση όπου μπορούμε να ενημερωνόμαστε ορθότερα και χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου να προσκληθώ σήμερα εδώ για να μπορέσω να ενημερωθώ για τις επιλογές τις οποίες υπάρχουν ακόμη καλύτερα και με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες να ενημερωθούν ακόμα καλύτερα οι πολίτες».

Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα της ευθανασίας στην Κύπρο, η κ. Δημητρίου είπε πως είναι ένα δύσκολο θέμα, σημειώνοντας πως η Βουλή σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο έχουν οργανώσει δύο συνέδρια μέχρι τώρα. Πρόσθεσε πως υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και στον νομικό και στον επιστημονικό κύκλο. Σημείωσε πως αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις ή αποφάσεις θα ληφθούν υπόψη για να υπάρξει κατάληξη στην οποιαδήποτε εισήγηση, διευκρινίζοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει ενώπιον της Βουλής οποιοδήποτε νομοσχέδιο ή πρόταση Νόμου. «Όμως θεωρώ πως όλο αυτό το οποίο γίνεται, η δημόσια συζήτηση, προσθέτει στο να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη και πιο αντικειμενική και επιστημονική ορθότερη άποψη. Συνεπώς έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε αλλά θεωρώ πολύ παραγωγική τη συζήτηση και τον διάλογο που γίνεται», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση