ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώπιον Επ. Ελέγχου οι καταγγελίες για χρηματισμό στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Όσα συζητήθηκαν

ΚΥΠΕ

Τις καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας περί κατ' ισχυρισμό χρηματισμού πρώην μέλους της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, συζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, είπε ότι «ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή ήταν το θέμα των καταγγελιών που έγιναν για κάποιο χρηματισμό από μέλη του προηγούμενου Συμβουλίου και εν πολλοίς διαμαρτυρήθηκαν αρκετοί συνάδελφοι όσον αφορά τα θέματα της ποινικής δίωξης».

Ανέφερε πως όπως ενημερώθηκε από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ο λόγος που δεν μπόρεσε να προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία είναι γιατί ο παραπονούμενος έδωσε μεν τα χαρτιά αλλά δεν ήθελε να συνεργαστεί να δώσει κατάθεση και να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για να υποστηρίξει τα γραπτά που έδωσε.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, σε δηλώσεις της είπε ότι φαίνεται ότι θέματα, τα οποία απασχολούσαν εδώ και χρόνια τα Συμβούλια της Αρχής, «έχουν τεθεί στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και σήμερα τυγχάνουν υλοποίησης, θα έλεγα, οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης».

«Άλλα θέματα που έχουν αναφερθεί τροχοδρομούνται προς επίλυση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούν τη σύνταξη του Γενικού Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, η οποία σύμφωνα με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα φαίνεται να δίνεται νόμιμα πλέον στον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης», πρόσθεσε.

Αναφορικά με καταγγελία καναλάρχη εναντίον μέλους του ΔΣ της Αρχής , πολλά χρόνια πριν, η κ. Σούπερμαν είπε πως δεν είναι δυνατόν να εκφραστούν ασφαλείς απόψεις για το θέμα αυτό, γιατί η υπόθεση αυτή έτυχε διερεύνησης από την Αστυνομία και έκλεισε από την Νομική Υπηρεσία λόγω έλλειψης μαρτυρίας.

«Η οποιαδήποτε τοποθέτηση για το θέμα αυτό είναι επικίνδυνη και θα δημιουργούσε εσφαλμένες εντυπώσεις, γιατί το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και τα στοιχεία που είχαμε μπροστά μας, μπορούν να επεξηγηθούν με διαφορετικούς τρόπους», συμπλήρωσε.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε δηλώσεις της είπε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει καταθέσει στοιχεία σήμερα, τα οποία εγείρουν ερωτήματα σε σχέση με δωροδοκία και σε σχέση με δωροληψία μέλους του ΔΣ της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

«Η υπόθεση είχε καταλήξει στην Αστυνομία, έγινε διερεύνηση και όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής ο Γενικός Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προχώρησε το θέμα γιατί αυτός που το είχε καταγγείλει αρνήθηκε να προχωρήσει», ανέφερε.

«Λοιπόν, οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι ο λόγος που αρνήθηκε να προχωρήσει είναι γιατί όταν κάποιος εμπλέκεται σε δωροδοκία διώκεται όπως και αυτός που λαμβάνει τον ποσό, δηλαδή δωροδοκία, δωροληψία είναι και τα δύο αδικήματα», πρόσθεσε.

Συνεπώς, συνέχισε η κ. Χαραλαμπίδου, «από την στιγμή που απουσίαζε η Νομική Υπηρεσία, από την στιγμή που απουσίαζε η Αστυνομία, δεν μπορέσαμε να θέσουμε το εύλογο ερώτημα γιατί δεν προσφέρθηκε σε αυτό που κατάγγελλε απαλλαγή από την κατηγορία της δωροδοκίας, όπως έγινε με πολλούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση για παράδειγμα του ΣΑΠΑ για να μπορέσει να προχωρήσει η υπόθεση».

«Να πω ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έδωσε σε μας επιταγές οι οποίες εκδόθηκαν από τον συγκεκριμένο καναλάρχη σε συγκεκριμένο πρόσωπο του Συμβουλίου της Αρχής. Δεν υπήρχε το όνομα του πάνω στην επιταγή, αλλά υπήρχε το όνομα του στην εξαργύρωση στο πίσω μέρος της επιταγής. Άρα, εγείρεται το ερώτημα: Η Αστυνομία έχει πάει στην Τράπεζα να τα ελέγξει αυτά; Σε τι πορίσματα κατάληξε; Σταμάτησαν την υπόθεση επειδή αρνήθηκε για να μην υποστεί δίωξη ο καναλάρχης; Είναι ερωτήματα, στα οποία δεν μπορέσαμε να πάρουμε απάντηση», συμπλήρωσε.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε, παράλληλα, ότι εγείρεται τεράστιο θέμα σύγκρουσης συμφέροντος, το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει και το ίδιο το ΔΣ της Αρχής τώρα που μέσω της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ήρθαν εις γνώσιν τους όλα αυτά τα τεκμήρια.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως ήταν επιταγές με ισόποσα €250 η κάθε επιταγή, αλλά είναι πολλές οι επιταγές και όλες εξαργυρωμένες από το ίδιο πρόσωπο και υπάρχουν και τιμολόγια από άλλες εταιρείες που παρέδιδαν άλλα προϊόντα στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σημείωσε, τέλος, ότι εισηγήθηκαν όπως συνεχιστεί η συνεδρίαση για να έρθει ενώπιον της Επιτροπής η Αστυνομία προκειμένου να έχουν μια εικόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση