ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ορθά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε την επιθετικότητα της Τουρκίας

«Την ίδια ώρα, έχουμε την άποψη ότι η τοποθέτηση του Προέδρου έπρεπε να συμπληρώνεται με πρόταση για άρση του αδιεξόδου που να ανταποκρίνεται σε αυτά που αναμένει ο ΟΗΕ».

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ομιλία του ΠτΔ στην Γ.Σ. του ΟΗΕ σχολίασε με γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

«Ορθά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ την επιθετικότητα της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο και σε άλλα κράτη της περιοχής μας, την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών στο νησί μας αλλά και την απόπειρα της να αφομοιώσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Κάθε διεθνές βήμα πρέπει να αξιοποιείται για να ασκείται πίεση στην κατοχική δύναμη να τερματίσει τις παρανομίες της και ταυτόχρονα, να καλείται η διεθνής κοινότητα να θέσει πραγματικά τον Ερντογάν ενώπιον των ευθυνών του.

Την ίδια ώρα, έχουμε την άποψη ότι η τοποθέτηση του Προέδρου έπρεπε να συμπληρώνεται με πρόταση για άρση του αδιεξόδου που να ανταποκρίνεται σε αυτά που αναμένει ο ΟΗΕ. Αντί τούτου όμως, ο κ. Αναστασιάδης επανάφερε ιδέες που εκφεύγουν από το πλαίσιο των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, όπως η περιβόητη πρόταση για επιστροφή των Τ/κ στο Σύνταγμα του 1960. Έθεσε επίσης εκ νέου τις ιδέες του οι οποίες αναιρούν βασικές συμφωνηθείσες συγκλίσεις (αποκεντρωμένη, κοινοβουλευτικό σύστημα), κάτι που συγκρούεται με τη διακήρυξη του ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες με δεδομένες τις συγκλίσεις.

Άμεσος και επιτακτικός στόχος είναι να αναχαιτιστεί η απόπειρα της κατοχικής δύναμης να οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση της Κύπρου, επιβάλλοντας τετελεσμένα και επιχειρώντας να αχρηστεύσει τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Για να αποτρέψουμε την τουρκική μεθόδευση απαιτείται συνέπεια της πλευράς μας στα συμφωνηθέντα και πειστικές πρωτοβουλίες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση