Kathimerini.com.cy
Ένα… Λευκωσιάτικο cocktail έρχεται να ενισχύσει το μενού των μπαρ της πρωτεύουσας. Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και το ένθετο «επιχειρείν» ο Λειτουργός ΕΤΑΠ Λευκωσίας, Σωτήρης Χριστοφόρου, επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία έχει να επιδείξει αρκετά στο θέμα του γαστρονομικού τουρισμού.
«Επιδιώκουμε φέτος να εστιάσουμε στα προϊόντα που μπορούν να αναδείξουν την γαστρονομία της πόλης. Ένα από αυτά είναι το beverage καθώς η Λευκωσία έχει πάρα πολλά να επιδείξει στον τομέα αυτό», σημείωσε.
Ο κ. Χριστοφόρου διευκρίνισε ότι η καλύτερη συνταγή για το ποτό, η οποία πρωτίστως θα αποτελείται από κυπριακή πρώτη ύλη, θα αναδειχθεί μέσα από διαγωνισμό. Επιδίωξη, συμπλήρωσε, είναι το ποτό να είναι στο μενού όλων των χώρων εστίασης της πρωτεύουσας. «Θα επικεντρωθούμε αρχικά στο ιστορικό κέντρο που είναι η τουριστική περιοχή της Λευκωσίας, χωρίς να αποκλείουμε οποιαδήποτε άλλη περιοχή».
Ερωτηθείς ποια θα είναι η βάση του ποτού είπε ότι ήδη ξεκίνησαν να αναπτύσσονται διάφορες συνταγές με βάση τη ζιβανία, κρασί από τα οινοποιεία της Κύπρου και το brandy sour.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα τρέξει μια καμπάνια προβολής της συγκεκριμένης συνταγής η οποία θα παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και χώρους εστίασης της πρωτεύουσας και στο εξωτερικό σε διάφορες εκθέσεις τουρισμού στους οποίους συμμετέχει η ΕΤΑΠ.