ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική Τράπεζα: Ευελιξία και καινοτομία στις νέες συνθήκες εργασίας

Η ανακοίνωση της Τράπεζας

ΚΥΠΕ

Ευελιξία στην εργασία, ολιστική αξιοποίηση της τεχνολογίας, αύξηση της παραγωγικότητας και παράλληλα εξισορρόπηση της εργασίας με την προσωπική ζωή, με στόχο την ομαλή διεκπεραίωση των εργασιών των εταιρειών, αλλά και την ψυχική υγεία του προσωπικού, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του 9ου Leadership & HR Management Conference. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν στοίχημα για τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού των μεγάλων οργανισμών, το οποίο οφείλουν αλλά και μπορούν να κερδίσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, μιλώντας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Γιώργος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού έδωσε μια απρόσμενη ευκαιρία στον Οργανισμό να δράσει προοδευτικά και άμεσα, υιοθετώντας μια νέα καθημερινότητα για την πλειοψηφία του προσωπικού.

«Επικεντρωθήκαμε σε τέσσερις πυλώνες για να διαμορφώσουμε την υφιστάμενη κουλτούρα. Πρώτα ασχοληθήκαμε με την ασφάλεια του κόσμου. Από την πρώτη μέρα των περιοριστικών μέτρων μειώσαμε το δίκτυο καταστημάτων στο 50%, για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στο προσωπικό μας ευελιξία στο να δουλεύει από το σπίτι και επίσης περιορίσαμε το ρίσκο σε συναδέλφους που ανήκαν στις ευάλωτες ομάδες, μειώνοντας στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Ο δεύτερος πυλώνας, ήταν η μεταβολή μας στον ψηφιακό κόσμο, επενδύσαμε και αναβαθμίσαμε την υποδομή μας για να μπορεί όλο σχεδόν το προσωπικό μας να δουλεύει από το σπίτι.

Τρίτος πυλώνας ήταν η ψηφιακή κουλτούρα εκπαίδευσης, όπου το προσωπικό μας παρακολούθησε πολλά webinars με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα ηγεσίας και εμπιστοσύνης σε περιόδους κρίσης. Τέταρτος πυλώνας ήταν η συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση του προσωπικού μας σε θέματα που αφορούσαν την πανδημία και συνεχώς προβαίναμε σε αναγκαίες προσαρμογές, με βάση τα μέτρα που έκδιδε η Κυβέρνηση», είπε. «Καταφέραμε μέσα από αυτούς τους τέσσερις πυλώνες να μπορούμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά την τρέχουσα κατάσταση», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης αφού ανέπτυξε τρόπους που θα ενισχύσουν το αίσθημα ομαδικότητας παρά την απομόνωση των εργαζομένων υπογράμμισε ότι η προσαρμογή στη νέα κανονικότητα αποτελεί μονόδρομο. «Τα νέα δεδομένα, υπό τις σωστές προϋποθέσεις και με πολύ συνεργασία, συμβάλουν τόσο στη μείωση των εξόδων μας, όσο και σε μια καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις και να προχωρήσουμε με θετική σκέψη χωρίς να χάσουμε από την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μας», είπε καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X