Η Blue Island γεννήθηκε στη καρδιά του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας της Μεσογείου και μας ταξιδεύει από το 1993 μέχρι σήμερα, με φροντίδα και αγάπη στον κόσμο των ψαριών και των θαλασσινών. Με αφοσίωση στις διατροφικές αξίες, προσφέρει καθημερινά ποιοτικά κι ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, είτε μέσω των δικών της ιχθυοτροφείων με παραγωγή μεσογειακών ψαριών όπως το λαβράκι, τη τσιπούρα και το φαγκρί, είτε μέσω αλιείας ψαριών ανοιχτής θαλάσσης από χώρες με ιστορία και φήμη στα θαλασσινά.
Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, η Blue Island συνδυάζει το πάθος των ανθρώπων της για την θάλασσα και τους πολύτιμους θησαυρούς της, με την ποιοτική παραγωγή να καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριότητας που έχει σχέση με το φρέσκο ψάρι. Αρχίζοντας από την ιχθυογεννητική διαδικασία, την παραγωγή στο ιχθυοτροφείο της βαθιά στη θάλασσα της Ακτής του Κυβερνήτη, μέχρι την εμπορία που περιλαμβάνει και την εισαγωγή φρέσκου ψαριού, την επεξεργασία και την παρουσία στο λιανικό εμπόριο μέσω ιδιόκτητων ψαραγορών και συνεργασιών με μεγάλες υπεραγορές. Όλα αυτά μαζί δίνουν τη δυνατότητα στη Blue Island να δηλώνει περήφανα ότι «ξέρει το ψάρι καλύτερα» από οποιονδήποτε άλλο.
Με αίσθημα ευθύνης
Το όραμα της Blue Island όμως δεν έχει σύνορα. Την ποιότητά της απολαμβάνουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο μέσω εξαγωγής ψαριών, όπως το λαβράκι και η τσιπούρα, σε αλυσίδες εστιατορίων στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό για την αξία της υγιεινής διατροφής. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και την κοινωνία, συμβάλλει εμπράκτως στην ευαισθητοποίηση σε θέματα διατροφικής αξίας. Έχει δημιουργήσει δυο εκπαιδευτικά προγράμματα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα οποία προσφέρονται στα σχολεία από τη Blue Island εντελώς δωρεάν.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τα παιδιά της προδημοτικής εκπαίδευσης και επικεντρώνεται να διδαχθούν με διασκεδαστικό τρόπο τις ιδιότητες και τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριών και θαλασσινών. Το πρόγραμμα βασίζεται στο παιδικό παραμύθι που έχει εκδώσει η εταιρεία με τίτλο «Μαθαίνω να μετράω ως το 10 με τον Λάκη τον Λαβράκη και τη Φιούρα την Τσιπούρα» καθώς και ένα βιβλίο συνταγών, ειδικά για παιδιά. Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «…γαλάζιο Νησί, ψάρια γεμάτο» βασικό στόχο έχει να εκπαιδεύσει τα παιδιά στα διατροφικά οφέλη του ψαριού, να προάγει την καλή υγεία και να εξαλείψει την παιδική παχυσαρκία.
Η Blue Island έχει εκδώσει επίσης το βιβλίο «Κύπρος Ιχθυόεσσα», μια εμπεριστατωμένη μελέτη με θέμα την αλιεία και την ψαροφαγία στην Κύπρο από το 260 π.χ μέχρι σήμερα. Επιπλέον, έχει αναπτύξει διαχρονικά συνεργασία με επιστήμονες εξειδικευμένους σε θέματα διατροφής και όχι μόνο. Οι ειδικοί μέσα από ενημερωτικά videos, προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές για την υγιεινή διατροφή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ωφεληθούν διάφορες ηλικιακές ομάδες, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Πυξίδα της Blue Island είναι πάντα ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον του τόπου μας. Για αυτό και υιοθετεί όλες τις καλές και σύγχρονες πρακτικές που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, ευαισθητοποίηση και διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.