ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέρδη στο φινάλε για τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Γουόλ Στριτ κινείτο ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει κέρδη 2,22% αργά το βράδυ

Kathimerini.gr

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι αγορές στην Ευρώπη, σημειώνοντας κέρδη λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης, καθώς την εντεινόμενη ανησυχία για τη μετάδοση της πανδημίας φάνηκε να εξισορροπεί η προσδοκία πως θα αποδώσουν καρπούς οι συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,1%, αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει κατά 1%. Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε στο +1,90% και ο FTSE 100 του Λονδίνου με κέρδη 0,97%.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου υγείας ήταν αυτές που έδωσαν τη μεγαλύτερη ώθηση στον δείκτη Stoxx 600. Ο κλαδικός δείκτης υγείας SXDP έκλεισε με άνοδο περίπου 3%. Παράλληλα, οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας δεν ακολούθησαν την πτώση του πετρελαίου, με τον δείκτη που ακολουθεί τον κλάδο να σημειώνει άνοδο 3%. Η άνοδος ήταν, ωστόσο, μικρή για να ισοσκελίσει τις απώλειες που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Στον αντίποδα οι τραπεζικές μετοχές, που υποχώρησαν χθες, με τον τραπεζικό δείκτη να έχει απώλειες 3,1%, καθώς οι τράπεζες συμμορφώθηκαν με τη σύσταση της ΕΚΤ να «παγώσουν» τα μερίσματα προκειμένου να αυξήσουν τις πιστώσεις στην πραγματική οικονομία. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσαν χθες οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και ψυχαγωγίας.

Η Γουόλ Στριτ κινείτο ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει κέρδη 2,22% αργά το βράδυ, στην τέταρτη συνεδρίαση ανόδου του από τις πέντε τελευταίες.

Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones σημείωνε αργά το βράδυ άνοδο 2,05%. Κατέγραψε, άλλωστε, κέρδη 3% ο δείκτης εταιρειών Nasdaq 100 χάρη στη μεγάλη άνοδο των εταιρειών του κλάδου υγείας.

Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός, που αργά το βράδυ κυμαινόταν στα 1.618,25 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας υποχώρηση 0,61%. Είχε προηγηθεί η είδηση ότι η Ρωσία θα διακόψει τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου.

Η Ρωσία αγόραζε χρυσό συστηματικά επί πολλά έτη και αποτελούσε ισχυρό παράγοντα τόνωσης των τιμών του μετάλλου. Ο χρυσός καταλαμβάνει μάλιστα το 20% των διαθεσίμων της χώρας, τα οποία όμως βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση