ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάτοικοι 4 κοινοτήτων διαμαρτύρονται για μεταφορά ορνιθοτροφείου από Λεμεσό σε Αλαμινό

«Όταν φυσά βοριάς, ή δυτικός άνεμος θα υπάρχει αφόρητη δυσοσμία στις Κοινότητες Αλαμινού, Μεννόγειας, Κοφίνου και Αναφωτίας», είπε ο Κοινοτάρχης της Αλαμινού

ΚΥΠΕ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι των Κοινοτήτων Αλαμινού, Μενόγειας, Κοφίνου και Αναφωτίας για τη μεταφορά μεγάλου ορνιθοτροφείου από τη Λεμεσό στην Αλαμινό.

Σε δηλώσεις του ο Φρίξος Χάσικος, Κοινοτάρχης Αλαμινού ανέφερε ότι οι κάτοικοι της περιοχής «συγκεντρωθήκαμε και διαμαρτυρόμαστε για να μην δοθεί σε ιδιώτη που έχει ορνιθοτροφείο και σφαγείο στα Πολεμίδια, άδεια για να το μεταφέρει στη περιοχή μας λόγω της δυσοσμίας που θα προκληθεί». «Όταν φυσά βοριάς, ή δυτικός άνεμος θα υπάρχει αφόρητη δυσοσμία στις Κοινότητες Αλαμινού, Μεννόγειας, Κοφίνου και Αναφωτίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», εξηγώντας ότι «κοντά στο ορνιθοτροφείο έχει σπίτια και ο κόσμος δεν θα μπορεί να βγει στις βεράντες του».

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το ορνιθοτροφείο εδώ, θα πολεμήσουμε με ό,τι όπλα έχουμε και σήμερα διαμαρτυρόμαστε για να προλάβουμε το κακό», είπε, προσθέτοντας πως «το κτήμα που υποτίθεται θα πάρει ο ιδιώτης για το ορνιθοτροφείο είναι χαλίτικο και η κυβέρνηση μαζί με το Τμήμα Κτηματολογίου προσπαθούν να του το δώσουν».

Ο Χαράλαμπος Μίλας, κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως είναι πρόσφυγας από τη Γιαλούσα και διαμένει χρόνια στην περιοχή και πρόσθεσε πως «τώρα θα μας ξανακάμουν πρόσφυγες. Έκαμα εδώ το σπίτι μου και προσπαθούν τώρα να με καταστρέψουν, να με ξανακάνουν πρόσφυγα και προσπαθούμε να αποτρέψουμε το ορνιθοτροφείο».

Ανέφερε ακόμα ότι «έκαναν στη περιοχή φωτοβολταϊκά και με τις πρώτες βροχές πνίγεται και παθαίνει διάβρωση το χωράφι μου ενώ καταστρέφονται οι ελιές».

Από την πλευρά του ο Νικόλας Νικολάου, μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλαμινού είπε πως «σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας μονάδας δυσωδίας για την κοινότητά μας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η περιοχή της Αλαμινού προτείνεται για οικιστική ζώνη, αφού είναι μια τουριστική περιοχή, υπάρχει μία ξενοδοχειακή μονάδα και δεν μπορούμε να φέρουμε κτηνοτροφικά υποστατικά σε μια τουριστική περιοχή».

Ευελπιστούμε, συνέχισε, «ότι δεν θα μεταφερθεί στην περιοχή μας το ορνιθοτροφείο και πως η κυβέρνηση θα αναιρέσει την απόφαση της, ώστε η Αλαμινός να είναι μια καθαρή και τουριστική κοινότητα».

Εξάλλου ο κάτοικος της περιοχής, Χαράλαμπος Δημητρίου, είπε ότι είναι 80 ετών και δεν έφυγε από το χωριό του, ενώ εισηγήθηκε «αντί να κάνουν ορνιθοτροφείο στη περιοχή να κόψουν οικόπεδα και να τα δώσει η κυβέρνηση σε φτωχά νέα ζευγάρια για να κτίσουν». «Εμάς είναι η περιουσία μας εδώ και δεν γίνεται από τη Λεμεσό το ορνιθοτροφείο να έρθει στην Αλαμινό» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση