ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Στο τραπέζι εναλλακτικά μοντέλα αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Η αντιπολίτευση ζητά «κυβέρνηση» εκτάκτου ανάγκης με την συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Η κρίση του κορωνοϊού συνεχίζει να επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των κατεχομένων. Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται κάθε μέρα, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα συζητείται η αποτελεσματικότητα της «κυβέρνησης» και των μέτρων που λαμβάνει η ίδια τις τελευταίες εβδομάδες. 

Ο «Πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ πριν από λίγο ζήτησε από τους τ/κ να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να παραμείνουν στις οικίες τους για να εμποδιστεί η διάδοση του νέου ιού. Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» έχει αναπτύξει σχέδια δράσης για διάφορα ενδεχόμενα.

Παράλληλα με την νέα δήλωση, ο κ. Τατάρ και η «κυβέρνηση» άρχισαν να εστιάζουν και σε εναλλακτικά μοντέλα αντιμετώπισης του νέου ιού. Μέσα στα πλαίσια της νέας αναζήτησης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λευκωσίας μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς-κεντρικό νοσοκομείο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Από σήμερα, οι τ/κ κάτοικοι της Λευκωσίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εκτός από τον κορωνοϊό, κατευθύνονται σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο έχει νοικιάσει η «κυβέρνηση».

Πολιτικός αναβρασμός

Οι δηλώσεις του κ. Τατάρ ήρθαν σε μια στιγμή που στο εσωτερικό της «κυβέρνησης» επικρατεί κλίμα αναβρασμού. Η ίδια η σύζυγος του κ. Τατάρ έχει ξεκαθαρίσει την αντίθεση με τις νέες κινήσεις της «κυβέρνησης», την στιγμή που υψηλόβαθμα στελέχη της αμφισβητούν τους χειρισμούς και τις κινήσεις του «Υπουργού Υγείας», Αλί Πιλλί.

Η «Κ» πριν από λίγες ημέρες είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι διάφοροι «υπουργοί» απαιτούν την παραίτηση του κ. Πιλλί με το σκεπτικό ότι δεν συντονίζει με αποτελεσματικό τρόπο την μάχη κατά του κορωνοϊό.

Ξεμένουν από χρήματα

Η «κυβέρνηση» εκτός από την καταπολέμηση του νέου ιού δίνει μάχη με τον χρόνο και στο μέτωπο της οικονομίας, με τα αποθέματα της τ/κ ηγεσίας να εξανεμίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την τ/κ ηγεσία να έχει πλέον στην διάθεση της περιορισμένα κονδύλια, με τα οποία θα μπορούσαν να πληρωθούν δυο ή τρεις μισθοί και συντάξεις του «δημόσιου» τομέα.

Ο Ακιντζί και η απουσία του Όζερσαϊ

Εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί έχει αρχίσει να απευθύνεται σε ξένους οργανισμούς και ξένες κυβερνήσεις και να ζητά έκτακτη οικονομική βοήθεια και υποστήριξη στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στιγμή που λαμβάνουν χώρα αυτές οι εξελίξεις, ο τ/κ τύπος αλλά και αναρτήσεις από τουρκοκύπριους στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν με ενδιαφέρον την απουσία του Αντιπροέδρου της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ από το προσκήνιο. Το νούμερο 2 της «κυβέρνησης» τα τελευταία εικοσιτετράωρα απουσιάζει από το προσκήνιο των εξελίξεων δίχως να έχει δώσει καμία επεξήγηση.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης

Υπό την σκιά όλων των προαναφερόμενων εξελίξεων, η τ/κ αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας «κυβέρνησης» εκτάκτου ανάγκης, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην «βουλή».
Την ιδέα υποστηρίζουν και άλλα τ/κ κόμματα, προβάλλοντας την ιδέα ότι πλέον όλα τα σενάρια που αφορούν την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης του κορωνοϊού έχουν πέσει στο τραπέζι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X