ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαμάς: Ο Νετανιάχου δεν θέλει συμφωνία εκεχειρίας

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι θέλει «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις υπό βομβαρδισμούς και αιματοχυσία»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν θα προκύψει συμφωνία για τους ομήρους από τις συνομιλίες, αρνούμενος να συζητήσει λεπτομέρειες. Ωστόσο, τόνισε ότι η Χαμάς πρέπει να επανέλθει στο πλαίσιο της λογικής ως προς τις απαιτήσεις της, τις οποίες χαρακτήρισε παράλογες.

«Βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Αλλά αν επανέλθουν σε λογικό πλαίσιο, τότε ναι, θα έχουμε συμφωνία για τους ομήρους. Το ελπίζω», δήλωσε στο CBS.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νετανιάχου ανέφερε ότι δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την προθυμία του Ισραήλ να πετύχει συμφωνία.

«Θέλει διαπραγματεύσεις με βόμβες»

«Τα σχόλια του Νετανιάχου δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Αμπού Ζούχρι στο Reuters, κατηγορώντας τον Ισραηλινό ηγέτη ότι θέλει «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις υπό βομβαρδισμούς και αιματοχυσία (των Παλαιστινίων)».

Οι διαπραγματευτές από το Ισραήλ, το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ συμφώνησαν στα «βασικά περιγράμματα» μιας συμφωνίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Σαββατοκύριακου στο Παρίσι, δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ωστόσο, οι τελικές λεπτομέρειες μένει ακόμη να καθοριστούν.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συμφωνία θα επιτρέψει την απελευθέρωση 30 ή 40 ομήρων σε αντάλλαγμα για μέχρι και 300 Παλαιστίνιους κρατούμενους και κατάπαυση του πυρός που θα διαρκέσει μέχρι και για έξι εβδομάδες.

Και οι δύο πλευρές προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της παύσης για περισσότερες απελευθερώσεις, καθώς και για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος στο Associated Press.

Η διακοπή των συγκρούσεων θα καλύψει τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος αρχίζει γύρω στις 10 Μαρτίου φέτος, και η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης αύξηση της βοήθειας προς τη Γάζα.

Μετά τις αρχικές συνομιλίες στο Παρίσι, θα ακολουθήσουν συζητήσεις στην Ντόχα και το Κάιρο, δήλωσαν αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters, AP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η «Κ» στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μετανάστευση ...
Του Γιώργου Κακούρη
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οδοιπορικό της «Κ» στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΚΟΣΜΟΣ