ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Κυριακίδου: Μάχη κατά της εξάπλωσης και της παραπληροφόρησης

Η Κυπριά Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου έκανε αναφορά και στην ανάγκη για ανταλλαγή πληροφοριών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κυπριά Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου παρέθεσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιταλό Υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεραντζα, τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς Κλουτζ και τον Επικεφαλής του ECDC (Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων), Άντρεα Άμμον.

Η επίσημη επίσκεψη της Επιτρόπου στη Ρώμη, διεξήχθη στα πλαίσια ενημέρωσης και καλύτερου συντονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη χώρα, για την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, COVID-19 και την προσπάθεια αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του.

Η κα. Κυριακίδου ξεκίνησε τις δηλώσεις της θέλοντας να τονίσει την απόλυτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ιταλία, ενώ ανέφερε πως «από τη πρώτη μέρα της εμφάνισης του ιού, οι κύριες προτεραιότητες της Ε.Ε ήταν και είναι, η υποστήριξη των Κρατών-Μελών, αλλά και οι παγκόσμιες προσπάθειες για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Η διασφάλιση της ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και ο συντονισμός των μέτρων μεταξύ μας, όπως και η διασφάλιση ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι διατεθειμένα να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για μια αποτελεσματική και συνεκτική αντίδραση» συμπλήρωσε η Κύπρια Επίτροπος.

«Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρισκόμαστε ακόμα στη φάση περιορισμού του COVID-19, κάτι το οποίο είναι σημαντικό, να το υπογραμμίσουμε. Όμως, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Κρατών-Μελών της Ένωσης πρέπει να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο».

Η κυρία Κυριακίδου σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα Κράτη-Μέλη να επανεξετάσουν τα υφιστάμενα σχέδια πανδημίας, καθώς και τις δυνατότητες υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας έγκαιρης διάγνωσης του νέου κορωνοϊού, COVID-19, εργαστηριακών δοκιμών και διαδικασιών για τον εντοπισμό ατόμων που ήρθαν σε επαφή με φορείς του ιού (contact tracing).

«Πρόκειται για μια ανησυχητική κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει πανικός», τόνισε η Στέλλα Κυριακίδου. «Πρέπει να τηρούμε τα ορθά επίπεδα επαγρύπνησης σε ότι πρόκειται για θέματα παραπληροφόρησης αλλά και ελλιπής πληροφόρησης, όπως επίσης και ξενοφοβικές δηλώσεις, οι οποίες παραπλανούν τους πολίτες και θέτουν υπό αμφισβήτηση το έργο των δημόσιων αρχών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X