ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισραήλ: Ο πόλεμος θα διαρκέσει μήνες

«Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να διαλύσεις τη Χαμάς»

Kathimerini.gr

Ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμη» δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χερζί Χαλεβί.

«Οι στόχοι αυτού του πολέμου δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Ο πόλεμος θα κρατήσει ακόμη πολλούς μήνες», είπε ο Χαλεβί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνάντηση που είχε με στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να διαλύσεις μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

Νετανιάχου: Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος
Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποίησε εκ νέου πως δεν θα υπάρξει ειρήνη, παρά μόνον αν η Λωρίδα της Γάζας «αποστρατιωτικοποιηθεί» και αφού «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία», ενώ διεμήνυσε πως θα ενταθούν οι επιχειρήσεις για να «καταστραφεί» η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να σιγήσουν τα όπλα, δεν διαφαίνεται καμία ανάπαυλα, έπειτα από δύο και πλέον μήνες πολέμου. «Δεν θα σταματήσουμε […] Θα εντείνουμε τις μάχες τις ημέρες που έρχονται. Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος», διαμήνυσε ο κ. Νετανιάχου, αφού επισκέφθηκε στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα τρία «προαπαιτούμενα» για να υπάρξει ειρήνη
Από τις στήλες των άρθρων γνώμης της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όρισε τρία «προαπαιτούμενα» για να υπάρξει ειρήνη. «Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, η Γάζα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί και η παλαιστινιακή κοινωνία πρέπει να αποριζοσπαστικοποιηθεί», σημείωσε.

Για «το εγγύς μέλλον», το Ισραήλ θα αναλάβει «την κύρια ευθύνη για την ασφάλεια στη Γάζα», από όπου αποσύρθηκε μονομερώς το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής, επανέλαβε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση