Wiz Guide
Πέραν από το όνομα, το εστιατόριο Πράσινος Κάμπος έχει σίγουρα και τη χάρη, μιας και βρίσκεται στο κέντρο ενός από τα πιο δασώδη και πιο όμορφα χωριά του νησιού.
Στον Κάμπο της Τσακίστρας, μόλις 10 λεπτά από το Μοναστήρι του Κύκκου και μιάμιση ώρα από τη Λευκωσία, εδώ και μερικές βδομάδες το γνωστό εστιατόριο Πράσινος Κάμπος λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, από δύο άριστους γνώστες των κυπριακών γεύσεων και της εστίασης γενικότερα. Ο κύριος Αντρέας Χριστοδούλου και η σύζυγός του, Χρυσή, που μέχρι πρότινος και για 23 ολόκληρα χρόνια διατηρούσαν ένα άλλο εστιατόριο, στην κοινότητα Γιαλιάς, επέστρεψαν στον Κάμπο (απ’ όπου κατάγεται η κυρία Χρυσή) και ανέλαβαν τη διαχείρηση του «κέντρου» του χωριού.
Στον Πράσινο Κάμπο λοιπόν μπορείτε πλέον να βρείτε ένα παρόμοιο με αυτό του Μύλου μενού, με επιλογές από κλέφτικο, σούβλες, μαγειρευτά, κατσαρόλα και φυσικά σχάρα. «Πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τους κεφτέδες που αποτελούν το σπέσιαλ της μαστόρισσας», μάς αναφέρει με περηφάνια ο κύριος Ανδρέας, «αλλά και τη σούβλα (κατσίκι)». Αυτή την περίοδο μάλιστα στο μενού υπάρχει και το εποχιακό φασολάκι του Κάμπου, επίσης με κατσίκι, το οποίο επίσης αξίζει να δοκιμάσετε!
Ζητώντας από τον κύριο Ανδρέα να μας εξηγήσει προς τι η μετακίνηση σε άλλο χωριό, ο ίδιος μας ανέφερε ότι τους παρουσιάστηκε αυτή η πολύ καλή ευκαιρία από το χωριό καταγωγής της κυρίας Χρυσής και σκέφτηκαν να την αξιοποιήσουν. Ξέροντας μάλιστα πως οι 150 μόνιμοι κάτοικοι του Κάμπου κάθε σαββατοκύριακο και κάθε καλοκαίρι γίνονται 800 με 1000, μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τους την απόφασή έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια.
Να σημειώσουμε τέλος πως ορισμένα από τα μαγειρευτά φαγητά που φτιάχνονται στην κουζίνα του Πράσινου Κάπου και τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε είναι οι μπάμιες, οι κεφτέδες, τα γεμιστά, τα κουπέπια, ενώ και τα γλυκά του κουταλιού όπως το καρυδάκι και το κεράσι είναι πάντα must try επιλογές.
Info
Τηλ. 99612368
Κάμπος, επ. Λευκωσίας
Δ-Κ 12.00-23.00