Τεράστια ερωτηματικά για την αμερόληπτη απονομή της δικαιοσύνης, αφήνει η επιστολή του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, διά της οποία δίνει τελικά τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο (ΠΔΣ), μετά από σχετική επιστολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο βρέθηκε εκτεθειμένο μετά από ανάρτηση του κ. Κληρίδη, αρχές Δεκεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία έλεγε επί λέξει: «Η ευνοιοκρατία έχει δυστυχώς επεκταθεί και στο Δικαστικό Σώμα. Τα δικαστήριά μας ελέγχονται από το δικηγορικό γραφείο Πολυβίου & Χρυσαφίνης.
Δεν υπάρχει δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου που να μην έχει παιδί στο δικηγορικό γραφείο που προωθεί τα συμφέροντα των τραπεζών». Στην επιστολή του ο Νίκος Κληρίδης αναφέρεται σε έξι μέλη του Ανωτάτου, τους Σ. Ναθαναήλ, Λ. Παρπαρίνο, Α. Κραμβή (τέως μέλος), Μ. Χριστοδούλου, Κ. Παμπαλλή, Α. Λιάτσο και Τ. Οικονόμου καθώς και στον πρόεδρο Μ. Νικολάτο κατά του οποίου εξακοντίζονται ισχυρισμοί ότι αποζημιώθηκαν για αξιόγραφα αδελφή και θυγατέρα του.
Και τα ερωτήματα που προκύπτουν πλέον είναι ποιο δικαστήριο μπορεί να δικάσει τους εφέτες, αν όντως ελέγχονται; Πόσες αποφάσεις ενδεχομένως να ανατρέπονται; Και ποιος θα αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης στη χώρα;
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Ανδρέα Παράσχου στην έντυπη «Κ» της Κυριακής
Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.
- ΑΚΕΛ: Οι καταγγελίες Κληρίδη θέτουν υπό αμφισβήτηση το κράτους δικαίου
- Προδρόμου: Δεν τίθεται τοποθέτηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες Κληρίδη
- Αντιδράσεις για τις καταγγελίες για διαπλοκή στο δικαστικό σώμα
- Τεράστια ζητήματα στην απονομή δικαιοσύνης που εμπλέκουν και το Ανώτατο
- Στη μάχη για το σάλο στη δικαιοσύνη και ο Χρίστος Κληρίδης