ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας: Ο Πρόεδρος εργάζεται για τερματισμό της κατοχής

«Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση, αξιώνοντας αυτό που δικαιούμαστε και αυτό που μας αξίζει»

ΚΥΠΕ

Προς τον κοινό στόχο για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας, εργάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τόνισε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, σε πανηγυρικό της λόγο στην Πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ευρύχου.

Η κ. Ευαγγέλου είπε ότι «η προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας είναι ένας συλλογικός στόχος» και πρόσθεσε πως «μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση, αξιώνοντας αυτό που δικαιούμαστε και αυτό που μας αξίζει».

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε τάχιστα με την ανάληψη των καθηκόντων του σε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, «δίνοντας το μήνυμα ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να θεωρείται ως η λύση του Κυπριακού, ούτε η λύση δύο κρατών ή οτιδήποτε άλλο πέραν της συμφωνημένης βάσης λύσης».

«Η δε πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα δεν είχε απλώς συμβολικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ήδη εξαίρετης συνεργασίας των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές προκλήσεις και στοχεύσεις σε περιφερειακό επίπεδο και εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια μεταφέρθηκε στις Βρυξέλες όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με στόχο την άρση του αδιεξόδου και την άμεση επανέναρξη του διαλόγου, πάντα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας είπε ακόμη ότι «έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αντάξιοι τόσο του παρελθόντος όσο και του μέλλοντός μας» και «να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πατρίδα επανενωμένη, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις και χωρίς επεμβατικά δικαιώματα με αποκατάσταση της ενότητας του εδάφους και του λαού της».

«Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο θα σέβεται και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια των πολιτών του, Ελληνοκύπριων, Τουρκοκύπριων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων. Ένα κράτος που νοιάζεται και μεριμνά για όλους, με ισονομία, χωρίς διακρίσεις», πρόσθεσε.

Η κ. Ευαγγέλου είπε ότι ως Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας έχει υποχρέωση να προσφέρει μέσα από τις Υπηρεσίες του Υφυπουργείου την αρωγή του κράτους σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

Αναφέροντας ότι αυτό δεν σχετίζεται με την Εθνική Επέτειο, η κ. Ευαγγέλου είπε, ωστόσο, ότι «εδώ και αν χρειάζεται η ενότητα ως απαραίτητο συστατικό στοιχείο της αλληλεγγύης, και η ενσυναίσθηση ως βασική παράμετρος της κατανόησης των προβλημάτων».

Είπε επίσης ότι «βρισκόμαστε, ενώπιον πολλών προκλήσεων, γεωπολιτικών, κοινωνικό-οικονομικών και άλλων οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, των ευάλωτων ανθρώπων».

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που στις δικές μας μάχες, στους δικούς μας αγώνες, βρίσκουμε συμμάχους και συμπαραστάτες χιλιάδες εθελοντές, ανθρώπους που νοιάζονται και προσφέρουν απλόχερα βοήθεια με όποιο τρόπο και μέσο μπορούν, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X