ΚΥΠΕ
Τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε 22 φυσικά και νομικά πρόσωπα σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και στην Κύπρο, επειδή σχετίζονται με ένα παγκόσμιο δίκτυο αποφυγής των κυρώσεων, στηρίζοντας τη στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας, σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Με αφορμή τις κυρώσεις Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ρωτώντας εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι ΗΠΑ σκέφτονται να αναθεωρήσουν την άρση αυτή. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε πως δεν υπάρχει καμία νέα πολιτική για να ανακοινωθεί για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιντ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, οι κυρώσεις των ΗΠΑ αφορούν σε άτομα με πολλές δικαιοδοσίες που είναι συνδεδεμένα με ένα δίκτυο αποφυγής των κυρώσεων, το οποίο υποστηρίζει τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του εμπόρου όπλων Ίγκορ Ζιμένκοφ.
Με αφορμή τις κυρώσεις Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ρωτώντας εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι ΗΠΑ σκέφτονται να αναθεωρήσουν την άρση.
Ο εκπρόσωπος απάντησε πως δεν υπάρχει καμία νέα πολιτική για να ανακοινωθεί για το θέμα αυτό και πως οι κυρώσεις έγιναν στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη ρωσική ελίτ, Ρώσους αντιπροσώπους και ρωσικές ομάδες ολιγαρχών, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων πληρεξουσίων σε όλο τον κόσμο.
«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσίας να ανεφοδιάσει την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου, αναγκάζοντάς το να βασίζεται σε κακούς προμηθευτές όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν», πρόσθεσε ο Πατέλ.