ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Ο ΔΗΣΥ πρέπει να φύγει από την εξουσία

Δεν είναι λογικό να αναμένει κάποιος από τον κ. Αβέρωφ που κυβερνά εννιά χρόνια ότι τώρα θα αναλάβει την προεδρία και θα μας σώσει, θα αλλάξει τα πράγματα, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Ο ΔΗΣΥ πρέπει να φύγει από την εξουσία και θα φύγει με τη δική μας δουλειά, με τη δική μας σκληρή προσπάθεια, ανέφερε ο ΓΓ το ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας την Κυριακή στο 20ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ.

Όπως είπε, η αδιέξοδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η κοινωνία γεννά την ανάγκη για αλλαγή, πραγματική, ουσιαστική, προοδευτική αλλαγή. «Δεν είναι λογικό να αναμένει κάποιος από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που κυβερνά εννιά χρόνια ότι τώρα θα αναλάβει την προεδρία και θα μας σώσει, θα αλλάξει τα πράγματα. Ο τόπος χρειάζεται πραγματική αλλαγή βασισμένη σε ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πολιτικό πρόγραμμα. Για να γίνουν πράξη όσα προσδοκεί η νέα γενιά», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση και έναν Πρόεδρο που να δίνει στους ανθρώπους της προοπτική για το αύριο και όχι να εγκλωβίζει τις δημιουργικές της δυνάμεις σε κοινωνικά αδιέξοδα.

Περαιτέρω ο κ. Στεφάνου είπε ότι η χώρα μας και η κοινωνία μας βρίσκονται ενώπιον σκληρών και επικίνδυνων αδιεξόδων τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν. Δυστυχώς, πρόσθεσε, η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, η οποία για εννιά χρόνια κυβερνά τον τόπο, «έχει αποδείξει ότι όχι μόνο είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα, αλλά είναι η ίδια που προκαλεί τα περισσότερα». Η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι μέρος των προβλημάτων και δεν μπορεί να τα επιλύσει, είπε.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να φύγει από την εξουσία. Και θα φύγει με τη δική μας δουλειά. Με τη δική μας σκληρή προσπάθεια», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά «έχει απογειωθεί από τότε που ο ΔΗΣΥ έγινε Κυβέρνηση» και το όνομα της Κύπρου «διασύρεται διεθνώς» κι έγινε «συνώνυμο με πλυντήριο βρώμικου χρήματος και καταφύγιο απατεώνων».

Είπε επίσης ότι ένα άλλο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ είναι κάτι που για πολλά χρόνια δεν υπήρχε μαζικά στην Κύπρο, που είναι η κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, και ειδικά πάρα πολλοί νέοι και νέες.

Πρόσθεσε ότι οι κυβερνώντες κομπάζουν για το χαμηλό ποσοστό ανεργίας, όταν οι νέοι της Κύπρου, οι πλείστοι πτυχιούχοι, δουλεύουν για 700 και 800 ευρώ τον μήνα τη στιγμή που χρειάζονται άλλα τόσα για να ενοικιάσουν ένα δυάρι, ενώ πολλές από τις θέσεις εργασίας είναι με ελάχιστα δικαιώματα και χωρίς προστασία.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν οι ημέτεροι των κυβερνώντων για τους οποίους ισχύουν άλλοι κανόνες, αφού ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν θέσεις τις δημιουργούν για να τους βολέψουν κάπου.

«Διόρισαν κουμπάρους, φίλους και συμμαθητές στον Συνεργατισμό και σε άλλες θέσεις κλειδιά. Πήραν έμμισθους του ΔΗΣΥ στο Προεδρικό ως συνεργάτες και εν μια νυκτί τούς μετέτρεψαν σε δημόσιους υπαλλήλους. Διορίζουν αδελφότεκνες σε καίρια πόστα για να ελέγχουν τη βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων. Αν προσθέσουμε εδώ και το πρωτοφανές σκάνδαλο με τον Γιάννη Γιαννάκη των φτωχών μαθηματικών, τότε καταλαβαίνουμε ότι η αξιοκρατία έχει κατρακυλήσει στα τάρταρα. Στη διακυβέρνησή τους τα προσόντα αντικαταστάθηκαν με την ταυτότητα του ΔΗΣΥ. Έτσι είναι που διορίζουν τους άριστους των αρίστων», είπε.

Ανέφερε παράλληλα ότι η χειρότερη κληρονομιά που αφήνει το δεκαετές πέρασμά τους από τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου είναι οι χειρισμοί τους στο Κυπριακό. Όπως είπε, το Κυπριακό «βρίσκεται σε τέλμα .Και πολύ χειρότερα, η οριστική διχοτόμηση βρίσκεται επί θύραις».

«Η Τουρκία, αποενοχοποιημένη για το αδιέξοδο από τη διεθνή κοινότητα, καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και ξετσίπωτα παραβιάζει σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Εκμεταλλεύεται την άγονη παρέλευση του χρόνου προκαλώντας νέα κατοχικά τετελεσμένα στο έδαφος και τη θάλασσα. Κι όταν συνέβαιναν όλα αυτά, οι κυβερνώντες εξέφραζαν βεβαιότητα ότι πρόκειται για επικοινωνιακά κόλπα της κατοχικής δύναμης, καλλιεργούσαν ψευδαισθήσεις για δήθεν οχύρωση της ΑΟΖ από τις πολυμερείς συναντήσεις και για επιβολή κυρώσεων από την Ευρώπη που θα πονέσουν την Τουρκία», συμπλήρωσε.

Ενώπιον αυτού του επικίνδυνου σκηνικού, πρόσθεσε, η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν ανησυχεί. Με τις αντιφατικές και λανθασμένες ενέργειές της, είπε, δημιουργεί ζωτικό χώρο στην Τουρκία να προκαλεί και να παρανομεί χωρίς κανένα ουσιαστικό πολιτικό κόστος.

«Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έχουν χάσει την αξιοπιστία τους διεθνώς και δεν πείθουν ότι έχουν την πολιτική βούληση για επίτευξη λύσης. Γι’ αυτό ο ΓΓ του ΟΗΕ και στην τελευταία του Έκθεση συνεχίζει να θεωρεί συνυπεύθυνη την πλευρά μας για το αδιέξοδο και το διαπραγματευτικό κενό. Και ακόμα χειρότερα, την ώρα που η Τουρκία θέτει θέμα για λύση δύο κρατών, ο ΓΓ του Διεθνούς Οργανισμού δεν αναφέρεται στη συμφωνημένη βάση λύσης της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Γκουτέρες αποδίδει ίσες ευθύνες στις δύο πλευρές, οι κυβερνώντες όμως προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την κακή κατάσταση που έχουν φτάσει τα πράγματα, αλλά το μόνο που για ακόμα μια φορά τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση ελέγχοντας την πληροφόρηση στο εσωτερικό. «Αδιαφορούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, σιωπούν για τις αρνητικές συνέπειες».

Ανέφερε παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ δεν βολεύεται με τη διχοτόμηση και γνωρίζοντας πολύ καλά τους κινδύνους από τη μη λύση, δεν πρόκειται να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να αφήσει τον χρόνο να παγιώνει την παράνομη παρουσία της κατοχικής Τουρκίας στην Κύπρο και θα συνεχίζει να αγωνίζεται για λύση που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει τον τόπο και τον λαό στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της συμφωνημένης βάσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση