ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Έχουμε τρεις υποψήφιους - Του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και τον original του ΔΗΣΥ

Ξυπόλητος ξεκίνησα από την Αργάκα δεν μου χαρίστηκε, ούτε μου δόθηκε, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Δημοσιογραφική διάσκεψη με επίκεντρο τα συμπεράσματα του Πολιτικού Ιδεολογικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού και τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, παρέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε σύντομη τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Μιχάλης Σοφοκλέους τόνισε τα εξής:

«Σας έχουμε καλέσει σήμερα εδώ ως απότοκο του μεγάλου Πολιτικού Ιδεολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Ο Πρόεδρος του κόμματος επιθυμεί να αναπτύξει τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί μέσα από μια εννιάμηνη πορεία που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο. Μια τεράστια διαδικασία, το μεγαλύτερο ίσως πολιτικό project που έχει γίνει σε αυτή τη χώρα. Ακριβώς διότι ο ΔΗΣΥ θέλει και επιμένει να εστιάζει στην ουσία της πολιτικής, τις αρχές και τις αξίες του και τις προτάσεις με τις οποίες θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Όπως καλά γνωρίζετε ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο της επόμενης μέρας, το πολιτικό ιδεολογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όχι μόνο για την παρουσία του και την ξεκάθαρη στήριξή του προς το πρόσωπό μου και προς στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και για την υπενθύμιση προς τον κυπριακό λαό για τα πεπραγμένα και τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης που στηρίχτηκε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ευχαριστώ τους ηγέτες που ήρθαν από το εξωτερικό, ιδιαίτερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, τον Ευρωβουλευτή και πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ τον Antonio Isturiz και δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω την Επίτροπό μας τη Στέλλα Κυριακίδου με τη σημαντική της παρουσία αλλά και τη συμβολή της στη διαχείριση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που αντιμετώπισε ποτέ η Ευρώπη. Η παρουσία τους ανέδειξε τη διεθνή εμβέλεια του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και συμβόλιζε το αξιακό μας πλαίσιο. Η εξέλιξη των πολιτικών που έχουμε ήδη θέσει επί τάπητος, βρίσκονται στην καρδιά των σχεδιασμών μας για την Κύπρο της επόμενης Μέρας. Έχουμε τους θεμελιούς της διακυβέρνησής μας των τελευταίων δέκα χρόνων που πάνω τους μπορούμε να χτίσουμε την επόμενη μέρα έχοντας και ως προίκα το Ταμείο Ανάκαμψης των 4,5 δις. Ευχαριστώ τους Υπουργούς και τους βουλευτές μας, τους Δημάρχους, τους αξιωματούχους και δημοτικούς συμβούλους για τη συμμετοχή τους. Για τις καίριες διαπιστώσεις τους και τα καλά τους λόγια. Η στήριξη στον Δημοκρατικό Συναγερμό παραμένει δυνατή και ακλόνητη.

Ευχαριστώ τα στελέχη μας για τη μαζική παρουσία τους και τις δύο ημέρες του συνεδρίου. Για τον ενθουσιασμό και την διάθεσή τους για συμμετοχή. Ευχαριστώ τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής, τη Νεολαία μας, τα Ινστιτούτα και τις Οργανώσεις μας αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στον ανοιχτό, μαζικό, προσυνεδριακό μας διάλογο, για τον σχεδιασμό της Κύπρου της επόμενης μέρας. Για τον μεγάλο πλούτο με τον οποίο μας εφοδίασαν, με τις εισηγήσεις, τις θέσεις και προτάσεις τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η χώρα μας διαθέτει μια εκπληκτική κοινότητα ενεργών πολιτών, επιστημόνων, στελεχών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ανθρώπων της εργασίας, που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά και χρήσιμα στην πραγματική αποστολή και περιεχόμενο της πολιτικής.

Το συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού μετεξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Αυτός ήταν και ο στόχος μας και θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου τον Μιχάλης Σοφοκλέους. Μας έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε απολύτως ελεύθερα και ειλικρινά. Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, έλαμψε η ελευθερία του λόγου και η πολυφωνία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ακούστηκαν θέσεις υποστηρικτικές, θέσεις κριτικές, ακούστηκαν εισηγήσεις με τους συνέδρους μας να τοποθετούνται ισότιμα ανεξαρτήτως αν ήταν αξιωματούχοι, υπουργοί, βουλευτές ή απλά μέλη, σε μια μαραθώνια και πρωτοφανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στους πολίτες και από το πρώτο λεπτό μέχρι το κλείσιμο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν φοβόμαστε τη διαφάνεια, δεν κρυβόμαστε και δεν κάνουμε τοποθετήσεις μέσα από ελεγχόμενο περιβάλλον. Περίπου 60 ομιλητές πήραν το λόγο το Σάββατο.

Κυρίες και Κύριοι

Όπως είπα και στην ομιλία μου στο Συνέδριο, η χώρα μας έχει ενώπιον της ένα ναρκοπέδιο. Νάρκες είναι η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και η κρίση τροφίμων. Που επιδείνωσε η εγκληματική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Νάρκη είναι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές. Νάρκη είναι η παράνομη μετανάστευση. Με την Τουρκία να μη διστάζει να εργαλειοποιεί απελπισμένους ανθρώπους. Νάρκη είναι ο φόβος ενός νέου κύματος ανεργίας. Νάρκη εθνική είναι η νέα τουρκική επιθετικότητα και η βίαιη επαναφορά του αναθεωρητισμού. Οι πολίτες πρέπει να συζητήσουν με πραγματικούς πολιτικούς όρους και να αποφασίσουν με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Πρέπει να περάσουμε με ασφάλεια αυτό το ναρκοπέδιο για να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο που μας αξίζει. Γι’ αυτό και είναι οι πολίτες να αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους οδηγήσει ώστε να περάσουν με ασφάλεια απέναντι για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της χώρας και να κτίσουμε την Κύπρο που επιθυμούμε.

Απέναντι στο ναρκοπέδιο, την Κύπρο μας την οχυρώνουν οι σωστές πολιτικές ομάδες. Οι σωστές πολιτικές θέσεις. Πρωτίστως όμως όχι η θεωρία αλλά οι αποδεδειγμένες και αποτελεσματικές πράξεις. Η ικανή, έμπειρη και αποτελεσματική διαχείριση. Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση. Η διακυβέρνηση μιας χώρας όταν έχεις μπροστά σου να διαβείς ένα ναρκοπέδιο, δεν είναι δημόσιες σχέσεις. Και έχουμε τα πεπραγμένα μας και ποιες ήταν οι απόψεις και οι εκτιμήσεις μας για το οικονομικό τσουνάμι που θα ερχόταν το 2013 και κανείς δεν μας πίστευε, όπως και η αξιόπιστη διαχείριση της οικονομικής διαχείρισης, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις, με πλάτες που έβαλε ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Πρόεδρος του μαζί με την κυβέρνησή μας και από την οικονομική χρεωκοπία να υπάρξει ανάκαμψη για να μπορέσουμε, και μπορέσαμε, να διαχειριστούμε την υγειονομική κρίση αλλά και τη νέα κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όμως δεν είναι μόνο οι σωστές μας πολιτικές. Μας οχυρώνει η στήριξη της Ελλάδας, μιας Ελλάδας πιο δυνατής και πιο αξιόπιστης. Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Είναι δίπλα μας, δίπλα στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δίπλα στην Κύπρο μας. Ως εκ τούτου είναι ύψιστη τιμή η ξεκάθαρη υποστήριξή του προς το πρόσωπό μου. Και πάλι τον ευχαριστώ.

Μαζί δημιουργούμε έναν άξονα δημοκρατίας, ειρηνικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, από τον Έβρο έως το Κάβο Γκρέκο. Και προσκαλούμε κάθε χώρα της περιοχής που σέβεται και το διεθνές δίκαιο, να συμμετάσχει. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Μας οχυρώνει η στήριξη της Ευρώπης, και ειδικότερα της μεγαλύτερης και ισχυρότερης πολιτικής παράταξης της, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τον πρόεδρό του, Manfred Weber. Ενός στενού μου φίλου, στενού συνεργάτη, ενός φίλου του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά πρωτίστως ενός της Κύπρου και των δικαίων της, που βρέθηκε στο Συνέδριο ακριβώς για να τονίσει την ανάγκη η Κύπρος να μην περάσει νέες περιπέτειες μέσα από μια πιθανή ανατροπή της υπεύθυνης πορείας που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα. Ο Manfred Weber είναι Πρόεδρος του ΕΛΚ. Και θέλω να το τονίσω. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι η κυβέρνηση των Βρυξελλών εδώ και αρκετές δεκαετίες. Εμείς δεν σταματάμε να κοιτάμε μπροστά. Με ενότητα, σοβαρότητα και πολλή δουλειά. Με τη συμπαράσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με υπόβαθρο το τεράστιο έργο που έχει παραχθεί από την κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και τους σχεδιασμούς που περιλαμβάνει το πρόγραμμα Κύπρος το Αύριο. Με την εμπειρία μας και τη δυνατότητά μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα κερδίσουμε τις προκλήσεις μιας νέας εποχής την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να βιώνουμε.

Το Πολιτικό και Ιδεολογικό Μανιφέστο του Δημοκρατικού Συναγερμού, επικαιροποιεί, δεν αλλάζει, τη φιλοσοφική και αξιακή μας βάση. Γερά είναι τα θεμέλια των αξιών μας αλλά προσαρμοζόμαστε με βάση τις σημερινές συνθήκες. Είναι ένα κείμενο αρχών που ανανεώνει τη συμφωνία της παράταξης με την Κυπριακή κοινωνία και κατοχυρώνει τη φιλοσοφία με την οποία μας εμφύσησε η μεγάλη προσωπικότητα του Γλαύκου Κληρίδη. Σε αυτό είναι ξεκάθαρο το όραμά μας για την πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, όπως θα μας συνοδεύει για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Οι συγκεκριμένες πολιτικές της παράταξής μας για την επόμενη πενταετία, θα σκιαγραφούνται στο πλήρες σχέδιο 100 αξόνων πολιτικής για την Επόμενη Μέρα της Κύπρου που θα παρουσιάσουμε την 4η Ιουλίου, που είναι ταυτόχρονα και η 46η επέτειος ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορία μας από το να καταθέσουμε τις προτάσεις μας όπως αυτές σμιλεύτηκαν μέσα από την εννιάμηνη προσυνεδριακή διαδικασία και το πολιτικό ιδεολογικό μας συνέδριο.

Εμβαθύνουμε έτσι και αναπτύσσουμε νέες βάσεις για το διευρυμένο παραγωγικό μας μοντέλο, ένα μοντέλο πιο υγιές, πιο διαφανές, πιο βιώσιμο, πιο πράσινο. Για την ψηφιακή Κύπρο, την πράσινη Κύπρο, την Κύπρο της αλληλεγγύης. Αυτός είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, της ουσίας και των προτάσεων. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη δεν είναι δεδομένες. Αρκεί μια σπίθα για να φέρει μια μεγαλύτερη πυρκαγιά από αυτή που βιώσαμε το 2013. Ερασιτεχνισμοί και αυτοσχεδιασμοί δεν χωράνε. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό ξέρουμε από κρίσεις. Ο Γλαύκος Κληρίδης παρέλαβε χάος και παρέδωσε κράτος. Ο Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε μια χρεωκοπημένη οικονομία και παραδίδει γερά θεμέλια. Ξέρουμε πώς να τις διαχειριζόμαστε. Πώς να τις υπερβαίνουμε. Πώς να τις ανατρέπουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες για τη χώρα μας. Είναι μια πραγματικότητα ότι έχουμε μπει στην τρίτη συνεχόμενη κρίση, αυτή του πληθωρισμού, της ενέργειας, του επισιτισμού, των νέων τεκτονικών γεωπολιτικών αλλαγών. Σε λίγους μήνες, οι πολίτες θα επιλέξουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά. Ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Μπροστά, με μια Κύπρο σοβαρή και αξιόπιστη. Με συνέχιση της σταθερής πορείας. Με οδηγό την εμπειρία μας. Την ικανότητά μας να λύνουμε προβλήματα και να φέρνουμε αποτελέσματα. Ή αν θα επιτρέψουμε να πάει η Κύπρος πίσω. Στο άγχος της επιβίωσης του λαού μας.
Πίσω, με αυτούς που θέλουν να ανατρέψουν την πορεία που έχουμε.

Οι οποίοι στην αδυναμία τους να σταθούν απέναντί μας, στηρίζουν υποψηφίους που προσφέρθηκαν να αλώσουν και να λεηλατήσουν τη φιλοσοφία της παράταξή μας. Υποψηφίους που αλαζονικά θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν το συλλογικό οικοδόμημα του Δημοκρατικού Συναγερμού και το οποίο είδαμε στην πλήρη του ανάπτυξη την προηγούμενη Παρασκευή και Σάββατο στο συνέδριό μας.

Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Δύο όχθες υπάρχουν στο ποτάμι της πολιτικής μας ζωής. Από τη μία είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Από την άλλη, η αντιπολίτευση. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζει, ενωμένος και δυνατός. Προχωράμε με τη θετική μας πρόταση, με το σχέδιό μας για την Κύπρο της επόμενης μέρας. Και επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά: Τους καλούμε, τους προσκαλούμε, τους προκαλούμε σε debate. Τι φοβούνται και κρύβονται; Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξουμε, πολιτικές θέσεις θα κριθούν, η διαχείριση του μέλλοντος του τόπου μας. Δεν θα κάνουμε εκλογές απολιτίκ και εκλογές Instagram. Δυο είναι επιλογές. Δημοκρατικός Συναγερμός ή αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι τα πυρά του Αβέρωφ Νεοφύτου στρέφονται περισσότερο στον Νίκο Χριστοδουλίδη και αν εντάσσει και τον Αντρέα Μαυρογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Μου δίνεις την ευκαιρία να σχολιάσω το πρώτο. Πολλά παράδοξα συμβαίνουν στον τόπο μας, έχουμε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζει υποψήφιο που δεν ήταν υποψήφιος και έχουμε τον κ. Μαυρογιάννη, δεν είναι προσωπικά τα ζητήματα, να ανακοινώνει μετά από την στήριξη κόμματος ότι αποφάσισε να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. Αυτά τα παράδοξα περνούν απαρατήρητα, δεν τα βλέπω να σχολιάζονται. Όπως επίσης και οι φίλοι του Δημοκρατικού Κόμματος όπως και το ΑΚΕΛ βάλθηκαν να φέρουν την αλλαγή. Τι σημαίνει αλλαγή; Να διώξεις την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού για να φέρεις κάτι άλλο. Αλλαγή στη διαχείριση του κυπριακού έλεγε το ΑΚΕΛ. Τι αλλαγή στη διαχείριση του κυπριακού θα κάνεις επιλέγοντας τον διαπραγματευτή του Αναστασιάδη; Το ΔΗΚΟ, να φύγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Με ποιον θα κάνει την αλλαγή, άστε τώρα τις κουβέντες προαποφασισμένα είναι αυτά από τον Απρίλιο και σίγουρο είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής στο Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτές τις συναντήσεις για το θεαθήναι τις αφήνω ασχολίαστες αλλά το ΔΗΚΟ λέει ότι πρέπει και επιβάλλεται για το καλό του τόπου αλλαγή. Με ποιον θα κάνει την αλλαγή; Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος στις παρεμβάσεις του θεωρεί επιτυχημένο ναι και είναι επιτυχημένο το έργο που παρήγαγε η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού. Θα κάνει αλλαγή με τον Νίκο Χριστοδουλίδη που ήταν κύριο στέλεχος της διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού και θα απαλλάξει, θα γλιτώσει τον τόπο από τον Συναγερμό, επιλέγοντας κάποιον που ακόμα και σήμερα που είναι ανεξάρτητος συνεχίζει να λέει ότι είναι στέλεχος κομματικό του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μόνο στην Κύπρο αυτά τα πράγματα σχολιάζονται ωσάν να είναι το νέο, το φρέσκο. Σε οποιεσδήποτε σύγχρονες δημοκρατίες αυτά θα είχαν περάσει από κριτικές. Που είναι η συνάρτηση αλλά που είναι και ο πολιτικός λόγος; Βεβαίως και έχει το δικαίωμα και ο κύριος Μαυρογιάννης και ο κύριος Κολοκασίδης και ο κύριος Χριστοδουλίδης να είναι υποψήφιοι, οποιοσδήποτε ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι σε κόμμα. Αλλά από τη στιγμή που αποφασίζεις ότι είσαι ανεξάρτητος, εάν φέρνεις νέο ήθος, καταρχήν ακόμα και εμάς τους παλιομοδίτες, με τα κακά ήθη αν έβαζα ανεξάρτητος θα παραιτούμουν από το κόμμα μου. Τι είναι αυτό το νέο ήθος, είμαι ανεξάρτητος αύριο θα είμαι υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά την ίδια στιγμή παραμένω Συναγερμικός. Αυτά είναι τα νέα ήθη.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι τα κόμματα που στηρίζουν τους υποψηφίους, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

«Θα έχουμε τρεις υποψηφίους. Τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και τον original, τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να μιλήσουμε καθαρά και πρέπει να μας πουν πολιτικά. Όταν κατεβαίνεις ενάντια στο κόμμα σου πρέπει να τεκμηριώσεις καταρχήν ότι διαφωνείς με τις πολιτικές του κόμματος σου. Στο κυπριακό δεν άκουσα κάτι διαφορετικό υποστηρίζουμε τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία. Τώρα κάποιος να κατεβεί ανεξάρτητος και να πει διαφωνώ με τη θέση για το συμφωνημένο πλαίσιο, εντάξει. Διαφωνούν με την οικονομία, εμείς είμαστε του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ελεύθερη οικονομία με κοινωνικό πρόσωπο, αυτή είναι η αξιακή μας βάση στην οικονομία, αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Στη δεκαετία του Νίκου Αναστασιάδη, ταπεινά το λέω, όχι κοινωνικό φιλελευθερισμό αλλά θα έλεγα ότι οι αποφάσεις πλησιάζουν και σοσιαλιστικές προσεγγίσεις στη στήριξη της κοινωνίας. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σύνταξη χηρείας κλπ. Το ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ όταν κυβερνούσαν κατήργησαν το συνταξιοδοτικό, το επανάφερε η κυβέρνηση, κουτσούρεψαν την ΑΤΑ, έγιναν πολλά. Κουτσούρεψαν τα επιδόματα των πολύτεκνων, τα επανάφερε σταδιακά η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, στήριξη των ευάλωτων ομάδων, το ΓεΣΥ υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που θα μπορούσε να γίνει στον τόπο»;

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία από τον Αβέρωφ Νεοφύτου για τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Είμαι στην πολιτική αρένα στην πρώτη γραμμή από το 1991, στην κομματική ζωή από το 1985 που ήμουν επαρχιακός γραμματέας της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει από ανθρώπους που δεν διεκδίκησαν μέχρι σήμερα καμιά εκλογή να μιλούν με μια υπεροψία ότι είναι άνετοι και έχω εγώ το άγχος, που δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Ούτε με διόρισαν Δήμαρχο, ούτε Βουλευτή στην Πάφο, ούτε με διόρισαν επαρχιακό γραμματέα της Νεολαίας, ούτε με διόρισαν Αντιπρόεδρο της Νεολαίας, ούτε με διόρισαν στο πολιτικό γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ούτε με διόρισαν Αναπληρωτή Πρόεδρο, ούτε με διόρισαν Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ούτε και είχα επίθετο να με κουβαλά στην πολιτική. Ξυπόλητος ξεκίνησα από την Αργάκα δεν μου χαρίστηκε, ούτε μου δόθηκε. Με τη σκληρή δουλειά και συλλογικά με τους συνεργάτες και επαναλαμβάνω λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023