ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η σοβαρότητα του προεκλογικού για το 2023

H συζήτηση που πρέπει να γίνει για τη φαιδρότητα στην κυπριακή πολιτική σκηνή και πώς επηρεάζει το εκλογικό σώμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όταν ο Κώστας Κυριάκου, γνωστός ως «Ούτοπος», κατερχόταν ως υποψήφιος, μετά το 2003, σε προεδρικές, βουλευτικές και ευρωβουλευτικές εκλογές στην Κύπρο η εικόνα ενός ανθρώπου που ντυνόταν με παραλλαγές και φορούσε κορδέλα γύρω από το μέτωπό του, μιλώντας για «γεωμετρικά σχεδιασμένες πόλεις» στοιχειοθετούσε ένα ενδιαφέρον προηγούμενο, η πρόσληψη του οποίου από την κυπριακή δημόσια σφαίρα αφορούσε πάντα το επίπεδο της φαιδρότητας.

Ήταν ένα στοιχείο που λειτουργούσε δηλαδή χιουμοριστικά προκειμένου να κάνουν όλοι τον χαβαλέ τους. Μια προσθήκη των εκλογών που διασκέδαζε ψηφοφόρους, δημοσιογράφους και τον απλό κόσμο στα καφενεία. Οι παρεμβάσεις του κ. Κυριάκου, ο τρόπος με τον οποίο κοινωνούσε τις ιδέες του για τη «νέα Γη» και η αναφορά του σε καλπονοθείες με «μεταλλικές κάλπες» είχε μεν διάρκεια και απέκτησε καλτ στάτους, γελάσαμε, αλλά το 2016 μας υπενθύμισε, κάπως δραματικά μετά από παρέμβαση μάλιστα του γιου του, πως ο κ. Κυριάκου κρίθηκε ακατάλληλος (μετά από ψυχιατρική γνωμάτευση κυβερνητικού ιατρού) να κατέχει ή να διεκδικεί δημόσια θέση/αξίωμα και έκτοτε δεν ξανακατέβηκε σε διαδικασία εκλογής.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Ιωάννου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023
X