ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρεμβάσεις Λουκαϊδη σε ΚΣΣΕ για ρητορική μίσους και δημοκρατική ασφάλεια

Η συζήτηση στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων με θέμα την πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά ιδεολογία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη

ΚΥΠΕ

Η ρητορική μίσους, ο ρατσισμός και ο φασισμός των ακροδεξιών κινημάτων στην Ευρώπη, δεν αποτελούν μια ακόμα φωνή υπέρ της δημοκρατίας, αλλά μια φωνή κατά της δημοκρατίας και η απάντηση πρέπει να δοθεί με πολιτικούς όρους, ανέφερε ο Βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης σε παρέμβαση στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης την Πέμπτη στο Στρασβούργο.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σε παρέμβασή του στη συζήτηση, με θέμα την πρόκληση που συνιστά η ακροδεξιά ιδεολογία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι απέναντι στο μίσος και στον ρατσισμό πρέπει να προτάσσεται η αλληλεγγύη και η αδελφοσύνη, τόσο εντός όσο και μεταξύ των χωρών.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τη σημασία της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, αλλά πρωτίστως της καταπολέμησης των αιτίων που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, τα οποία, όπως ανέφερε, δεν είναι άλλα από τις σύνθετες και αυξανόμενες κοινωνικοοικονομικές ανισότητες, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του για την υπό διαμόρφωση έκθεση της Επιτροπής, με θέμα τις ξένες παρεμβάσεις ως απειλή για τη δημοκρατική ασφάλεια στην Ευρώπη, ο κ. Λουκαΐδης καταδίκασε κάθε μορφή ξένης παρέμβασης στα εσωτερικά άλλου κράτους.

Επισήμανε ότι πρέπει οι παράνομες αυτές πρακτικές, που υπονομεύουν τις αρχές και αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από όπου και αν προέρχονται.

Δεν πρέπει, υπογράμμισε ο κ. Λουκαΐδης, να αποκλείονται από το πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης των ξένων παρεμβάσεων, χώρες οι οποίες έχουν εισβάλει, έχουν οργανώσει πραξικοπήματα ή έχουν στηρίξει δικτατορικά καθεστώτα, επειδή θεωρούνται δημοκρατικές.

Κατ’ αντιστοιχία, πρόσθεσε, δεν πρέπει να αποκλειστούν χώρες, οι οποίες προβαίνουν σε παράνομες παρακολουθήσεις ανώτερων αξιωματούχων άλλων ευρωπαϊκών κρατών μέχρι και αυτή τη ώρα, όπως άλλωστε τεκμηριώνουν το Wikileaks και, πιο πρόσφατα, το Pentagonleaks.

Ο Κύπριος βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του ότι, εάν η υπό συζήτηση έκθεση παραμείνει ως έχει, πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως ακόμα ένα πολιτικό εργαλείο για την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ευρωπαϊκής ηπείρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Θα συμμετάσχει σε συνάντηση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών τόσο από την ισραηλινή όσο και από την παλαιστινιακή πλευρά, ...
ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X