ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π.Κ για υπόθεση διπλοθεσίτη καθηγητή: «Δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα»

Το Πανεπιστήμιο απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί διώξεων μελών της κοινότητας που βρίσκονται υπό ανέλιξη λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Δεν ευσταθούν δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και ισχυρισμοί που αφορούν σε μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του, αναφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως απάντηση σε θέματα που αναδείχθηκαν και δημοσίως σε ΜΜΕ, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού για τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου.  

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, σε σχέση με τα δημοσιεύματα για μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου που κατέχει θέσεις σε δύο πανεπιστήμια, διευκρινίζεται ότι "το θέμα αφορά καταγγελίες που εξετάστηκαν στο παρελθόν από τα σώματα του Πανεπιστημίου Κύπρου". Κατόπιν διερεύνησης, επισημαίνεται, "φάνηκε ότι ο ακαδημαϊκός ζήτησε και έλαβε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τα αρμόδια σώματα του Πανεπιστημίου Κύπρου για μερική απασχόληση σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού". Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το ακαδημαϊκό μέλος δικαιούτο μερική απαλλαγή διδακτικού φόρτου λόγω της κατοχής αξιωμάτων με αυξημένο διοικητικό φόρτο στον οργανισμό (Προέδρου Τμήματος και Κοσμήτορα Σχολής).

Τονίζεται, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει μηχανισμό για την καταγραφή του διδακτικού φόρτου του ακαδημαϊκού προσωπικού του.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Κύπρου "απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί διώξεων μελών της κοινότητας που βρίσκονται υπό ανέλιξη λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων", επισημαίνοντας ότι "η διαδικασία ανέλιξης είναι ένα αμιγώς ακαδημαϊκό ζήτημα που διέπεται από ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, με επίκεντρο την ερευνητική αριστεία". Πρόκειται, όπως αναφέρει, "για μια διαφανή και δημοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: κρίση από ειδική επιτροπή (αποτελούμενη και από καταξιωμένα ακαδημαϊκά μέλη στο αντικείμενό τους από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού), το εκλεκτορικό σώμα και τη Σύγκλητο και τέλος επικύρωση από το Συμβούλιο". Η διαδικασία εστιάζει στην αξιολόγηση του συνολικού έργου του υπό κρίση μέλους με συγκεκριμένα κριτήρια που διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα της απόφασης, υπογραμμίζεται. 

"Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ισχυρό αίσθημα σεβασμού προς τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδριών όσο και με ανάλογα υπομνήματα με την κατάλληλη τεκμηρίωση", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση