ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευχαριστεί Αναστασιάδη ο Ακιντζί - Ετοιμάζει βιβλίο για Κραν Μοντανά

«Μακάρι, την ίδια ευαισθησία που έδειξα εγώ στις ανησυχίες των Ε/κ, να έδειχνε και ο κ. Αναστασιάδης στο θέμα της πολιτικής ισότητας των Τ/κ.»

ΚΥΠΕ

Βιβλίο για τα εκτεινόμενα στο Κραν Μοντανά ετοιμάζεται να γράψει ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί που με αφορμή τις δηλώσεις του τέως ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη με αφορμή το βιβλίο του, τον ευχαριστεί αρχικά για την αναφορά ότι έδειξε (ο κ. Ακιντζί) ευαισθησία για να κατανοήσει τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο κ. Ακιντζί γράφει ότι στην Κύπρο δεν ήταν και δεν είναι δυνατό να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. «Για το λόγο αυτό, ενήργησα σε αυτό το πλαίσιο καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Πήρα και τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να πάρω τις στιγμές που έπρεπε» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, προσθέτει, προσπάθησε να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθεί ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα ωφελούσε και τις δύο πλευρές τόσο στο θέμα του χάρτη όσο και στο θέμα της ασφάλειας - εγγυήσεων. «Φυσικά, δεν πήγαν όλα τόσο ομαλά στις προσπάθειές μου. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές μέχρι το Κραν Μοντάνα. Είναι αδύνατο να τα χωρέσουμε όλα εδώ μέσα. Αυτά βέβαια θα τα συμπεριλάβω στο τελευταίο μου βιβλίο για το οποίο έχω αρχίσει τις προετοιμασίες» γράφει.

Ωστόσο, συνεχίζει ο Μουσταφά Ακιντζί, «οφείλω να δηλώσω ότι, αν και οι σχέσεις μου με την τουρκική διοίκηση δεν ήταν καλές εκείνη την εποχή, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να κατηγορούμε την Τουρκία για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά».

Ο τέως ηγέτης των Τ/κ αναφέρει ότι όταν συναντήθηκαν στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2019 με τον τότε Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες «επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε δείξει την απαραίτητη ευελιξία όσον αφορά το δικαίωμα μονομερούς παρέμβασης».

«Μακάρι, την ίδια ευαισθησία που έδειξα εγώ στις ανησυχίες των Ε/κ, να έδειχνε και ο κ. Αναστασιάδης στο θέμα της πολιτικής ισότητας των Τ/κ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι μια εταιρική σχέση. Σε μια εταιρική σχέση, οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο με την έγκριση και των δύο μερών» προσθέτει.

Το γεγονός ότι η αρχή της απαίτησης της έγκρισης τουλάχιστον ενός Τουρκοκύπριου υπουργού στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη γίνει αποδεκτή δεν θα εξυπηρετήσει άλλο σκοπό παρά τη συνέχιση της διαίρεσης του νησιού, καταλήγει ο κ. Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση