ΑΚΕΛ: H Κυβέρνηση να στηρίξει το Ψήφισμα για τερματισμό του εγκλήματος διαρκείας στα παλαιστινιακά εδάφη

Το κόμμα της Αριστεράς καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει το Σχέδιο που θα κατατεθεί στη Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το ΑΚΕΛ μέσα από ανακοίνωσή του καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει το Ψήφισμα για τερματισμό του εγκλήματος διαρκείας στα παλαιστινιακά εδάφη το οποίο θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να πάρει θέση απέναντι στην εγκληματική συμπεριφορά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ και να συνταχθεί με τις δυνάμεις στη διεθνή κοινότητα που απαιτούν τερματισμό της αιματοχυσίας και του πολέμου».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αύριο θα θέσει σε ψηφοφορία Σχέδιο Ψηφίσματος με το οποίο καλείται το Ισραήλ να τερματίσει την παράνομη παρουσία του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη εντός έξι μηνών. Το Ψήφισμα βασίζεται στη συμβουλευτική γνωμοδότηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης η οποία χαρακτηρίζει παράνομη την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και των οικισμών από το Ισραήλ και καλεί σε τερματισμό της το συντομότερο δυνατόν.

Καλούμε την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να στηρίξει το Ψήφισμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη πίεση για τερματισμό του εγκλήματος διαρκείας που συντελείται εδώ και μήνες στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να πάρει θέση απέναντι στην εγκληματική συμπεριφορά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ και να συνταχθεί με τις δυνάμεις στη διεθνή κοινότητα που απαιτούν τερματισμό της αιματοχυσίας και του πολέμου, τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και του εποικισμού για λύση δύο κρατών με ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως απαιτούν τα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση