ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πράσινο στην τιμή για εξαγορά του Ρόδον

Δίκαιη και εύλογη η προτεινόμενη αντιπαροχή έκρινε η PWC

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημοσία Λτδ («AGRO») στην οποία ανήκει το Ξενοδοχείο «Ρόδον» αποφάσισε ομόφωνα όπως υιοθετήσει τη θέση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα (PwC) στο σύνολό της και ότι η Προτεινόμενη Αντιπαροχή των €3,00 ανά Μετοχή που πρότεινε ο επενδυτής από το Χονγκ Κονγκ, Balram Chainrai, κατά την δημόσια πρόταση του για εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου είναι δίκαιη και εύλογη κατά την ημερομηνία της διατύπωσης της Δημόσιας Πρότασης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΣ, οι μέτοχοι της Εταιρείας θα πρέπει να λάβουν τις δικές τους επαγγελματικές συμβουλές σε σχέση με την απόφασή τους να αποδεχθούν ή όχι τη Δημόσια Πρόταση. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται ότι η Δημόσια Πρόταση από τον Προτείνοντα αποτελεί πρόταση και δε στοχεύει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να προκαταλάβει τους μετόχους της Υπό Εξαγορά Εταιρείας να την αποδεχτούν, και η ευθύνη της λήψης της απόφασης βαρύνει τελικά τους ιδίους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Αντώνης Πισσαρίδης και Νίκος Χατζιωσήφ πούλησαν, στις 9 Ιανουαρίου 2025, στον επενδυτή 425.000 (ήτοι 11,85% του μετοχικού κεφαλαίου της AGRO) και 334.225 Μετοχές (ήτοι 9,32% του μετοχικού κεφαλαίου της AGRO), αντίστοιχα, στα €3,00 ανά Μετοχή, ενώ κράτησαν μικρό ποσοστό ώστε να παραμείνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, όπως αναφέρεται, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αντώνης Πισσαρίδης, Νίκος Χατζηιωσήφ και Λοΐζος Λοΐζου δηλώνουν ότι προτίθενται να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Ανδρέας Σταυρινός και Κίκης Χριστοδουλίδης, δηλώνουν ότι προτίθενται να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση μερικώς για 300 Μετοχές ο καθένας. Ο κ. Σταυρινός θα κρατήσει 102 Μετοχές και ο κ. Χριστοδουλίδης 100 για συναισθηματικούς λόγους. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δήμος Δήμου δηλώνει ότι, λόγω του μικρού αριθμού Μετοχών που κατέχει, δεν προτίθεται να αποδεχτεί τη Δημόσια Πρόταση.

Όπως τονίζεται η THE C. AND G. SCHOOL OF CAREERS LTD έχει αμετάκλητα δεσμευθεί να αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση του επενδυτή για εξαγορά 158.332 μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 4,41% του μετοχικού της κεφαλαίου στην AGRO.

Μετά την προαναφερόμενη απόκτηση, ο Προτείνοντας κατέχει άμεσα 1.305.122 μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 36,35% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της AGRO.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση