ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγει την Τρίτη το σύστημα κράτησης για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Το δρομολόγιο θα εκτελείται από το ίδιο πλοίο αλλά με βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες

ΚΥΠΕ

Αύριο Τρίτη οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους για να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης περιόδου της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, δήλωσε σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, σημειώνοντας παράλληλα ότι το δρομολόγιο θα εκτελείται από το ίδιο πλοίο αλλά με βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Σε συνέντευξη Τύπου στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης 11 Απριλίου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω του συστήματος κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας».

«Το πλοίο Daleela το οποίο εκτελούσε πέρσι την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης θα παραμείνει το ίδιο και φέτος, με τη διαφορά όμως ότι φέτος θα παρέχει πιο βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «το Υφυπουργείο Ναυτιλίας λαμβάνοντας υπόψιν τα σχόλια του επιβατικού κοινού που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της επιβατικής σύνδεσης, προχώρησε στην αξιολόγηση τους μαζί με την ανάδοχο εταιρεία με σκοπό την συνεχή βελτίωση της υπηρεσίας».

Προς αυτή την κατεύθυνση, κλιμάκιο Λειτουργών των Υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού προχώρησε σε επιθεώρηση των ξενοδοχειακών του εγκαταστάσεων με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα δίνοντας παράλληλα οδηγίες για κάποιες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανέφερε.

Όπως είπε η κ. Χατζημανώλη «το Υφυπουργείο Ναυτιλίας από την έναρξη της θαλάσσιας επιβατική σύνδεσης, που ξεκίνησε πέρσι, δίνει μεγάλη σημασία στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ειδικά εκείνων οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας και που αισθάνονται αποκλεισμένοι στο νησί».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η θαλάσσια σύνδεση άρχισε να αγκαλιάζεται από τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς και από την Κύπρο με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, σημειώνοντας ότι «πέρσι ταξίδεψαν 7.412 επιβάτες ένα μεταφέρθηκαν 2.250 οχήματα».

Φέτος, συνέχισε, η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding αποφάσισε να εντάξει στα δρομολόγια της εκτός από το λιμάνι Λεμεσού και το λιμάνι της Λάρνακας χρησιμοποιώντας και τους δύο λιμένες της Δημοκρατίας προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Ανέφερε επίσης ότι «το πρώτο σαλπάρισμα του πλοίου θα γίνει στις 31 Μαΐου από την Λεμεσό ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λάρνακα είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου».

Η Υφυπουργός εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή για την συνεργασία των δύο Υφυπουργείων καθώς και όλες τις κρατικές υπηρεσίες και τμήματα της Δημοκρατίας για την συνεργασία αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα λιμάνια, ώστε το επιβατικό κοινό να απολαμβάνει όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες.

«Ο στόχος όλων μας είναι η εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα της θαλάσσιας επιβατικές σύνδεσης», ανέφερε και σημείωσε πως «καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε όσες χρειαστεί, ώστε να επιτύχει και φέτος το μεγάλο αυτό εγχείρημα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε πως «η συγκεκριμένη θαλάσσια σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά αναμένεται να αναβαθμίσει και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό της Λάρνακας, αλλά και κατ’ επέκταση της Κύπρου γενικότερα».

Σημείωσε ότι η γεωγραφική θέση της Λάρνακας, με εύκολη πρόσβαση από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και με την ύπαρξη του αεροδρομίου, σημαίνει ότι οι τουρίστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λιμάνι και στη θαλάσσια σύνδεση με την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη σύνδεση δίνει το μήνυμα για ακόμα μια φορά ότι η Λάρνακα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που της παρουσιάζονται με ένα λιμάνι πρώτιστης σημασίας που πληροί τις προδιαγραφές και για την άφιξη μεγάλων πλοίων».

Ταυτόχρονα, είπε, «με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτως ώστε μεγάλα κρουαζιερόπλοια και πλοία να εξυπηρετούνται επιτυχώς».

Ο κ. Βύρας εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν ούτως ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια για θαλάσσια σύνδεση της Λάρνακας με τον Πειραιά και ειδικά την Υφυπουργό Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη και σημείωσε πως «η Λάρνακα πλέον ξέρει και διεκδικεί αυτό που δικαιωματικά της αξίζει και πρέπει να έχει».

Εξάλλου ο Κρίστης Δημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Δήμου Λεμεσού, ανέφερε πως «είμαστε ένας πολύ μικρός τόπος για να μην μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις».

«Είμαστε εδώ ενώνοντας δυνάμεις με τη Λάρνακα όχι μόνο με την σύνδεση της πόλης με τον Πειραιά αλλά και για πολλά άτομα θέματα» είπε και ευχήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση «να είναι η έναρξη μιας καινούργιας σελίδας, μιας καινούργιας αρχής για πιο πολλές συνεργασίες σε όλα τα θέματα».

Ο κ. Ηλίας Σουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας Scandro Holding διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι όλα είναι έτοιμα για τη έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

«Αύριο Μεγάλη Τρίτη, στις 8 το πρωί, θα ανοίξει το αναβαθμισμένο σύστημα κρατήσεων, παρέχοντας την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μετ’ επιστροφής έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να καταφέρουν να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Σουλής εξέφρασε ευχαριστίες στην Υφυπουργό Ναυτιλίας για το γεγονός όπως είπε ότι «από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε το ζήτημα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες της καθώς και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε μέχρι σήμερα με γνώμονα την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του πλοίου Daleela».

Ο Ζαχαρίας Καψής, Λειτουργός του Υφυπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε ότι το υπό κυπριακή σημαία οχηματαγωγό πλοίο Daleela θα εκτελεί και φέτος υπηρεσία θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης. Το πλοίο έχει επιβατική ικανότητα 400 ατόμων και διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης που αριθμείται σε 110 επιβάτες, 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης στις οποίες μπορούν να διαμείνουν 180 επιβάτες, 110 αεροπορικές θέσεις και χωρητικότητα μεταφοράς πέραν των 300 οχημάτων.

Ο κ. Καψής αναφέρθηκε και στα κόμιστρα της εταιρείας και στα λιμενικά τέλη για το λιμάνι της Λάρνακας και της Λεμεσού.

Συνολικά, σημείωσε θα γίνουν 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, δηλαδή 8 μεταξύ Μάϊου – Ιουνίου, 7 τον Ιούλιο και 7 μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Τα 14 δρομολόγια θα γίνουν από το λιμάνι Λεμεσού και τα 8 από το λιμάνι της Λάρνακας, αρχίζοντας από τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X