ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κοίλη η πρώτη έκθεση κρασιού και ζιβανίας

Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως ο αγροτικός τομέας διέρχεται μια δύσκολη περίοδο.

ΚΥΠΕ

Η πρώτη έκθεση κρασιού και ζιβανίας οργανώθηκε το Σάββατο στο Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτικών Επαγγελμάτων και Παραδοσιακών Προϊόντων στην Κοίλη. Οι επισκέπτες χτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασί και ζιβανία από οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ ενημερώθηκαν για τον ορθό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού και για τις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου.

Σε χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως ο αγροτικός τομέας διέρχεται μια δύσκολη περίοδο αφού την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας διαδέχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα πιο συχνά, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο αμπελοοινικός τομέας θεωρείται, όπως είπε, ως ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη ανάκαμψη του ευρύτερου αγροτικού τομέα. Το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος παρακολουθεί τις εξελίξεις της αμπελοοινικής αγοράς και παρεμβαίνει στοχευμένα με διάφορα μέτρα στήριξης των αμπελουργών και οινοποιητικών επιχειρήσεων, συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ακόμη πως η διοργάνωση της έκθεσης αναδεικνύει τη συνεπή διαδρομή της ποιότητας που έχουν να επιδείξουν οι οινοπαραγωγοί της Επαρχίας Πάφου, προσθέτοντας πως με συστηματική προσπάθεια και προβολή, το κρασί και η ζιβανία μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό μοχλό για περαιτέρω ανάπτυξη της Επαρχίας.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ωφέλιμη επίδραση στην υγεία εφόσον το κρασί έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας από ορισμένες μορφές καρκίνου, ενώ μειώνει την κακή χοληστερίνη. Όσο για την ζιβανία, είπε ότι έχει προστατευθεί στα πλαίσια των Κανονισμών της ΕΕ ως προϊόν μοναδικό στην Κύπρο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση