Δελτίο Τύπου
Ο πιο σπάνιος μήνας του χρόνου με τις πιο σπάνιες ιστορίες, ξεκινάει σήμερα! Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Μοναδικά Χαμόγελα» ανακοινώνει την έναρξη του FebRare, Μήνας Ευαισθητοποίησης για τις Σπάνιες Παθήσεις.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενισχύσει τις παγκόσμιες προσπάθειες που σχετίζονται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, διευρύνοντας την προσοχή και τη δράση καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.
Ολόκληρος ο Φεβρουάριος αφιερωμένος στη σπάνια πραγματικότητα
Στην Κύπρο, περίπου 60.000 άτομα και παγκοσμίως περισσότερα από 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με κάποια σπάνια πάθηση. Η τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, όμως μία ημέρα δεν είναι αρκετή για να ακουστεί η φωνή των ασθενών, των οικογενειών και των φροντιστών τους.
Με την πρωτοβουλία του FebRare, τα «Μοναδικά Χαμόγελα» επεκτείνουν αυτή την προσπάθεια, μετατρέποντας ολόκληρο τον Φεβρουάριο σε μία ισχυρή πλατφόρμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης. Μέσα από στοχευμένες δράσεις σε μέσα ενημέρωσης, εκδηλώσεις, ψηφιακές καμπάνιες και προγράμματα ευαισθητοποίησης, καλούμε το κοινό να γνωρίσει, να κατανοήσει και να στηρίξει την κοινότητα των Σπάνιων Παθήσεων.
Μία μέρα δεν είναι αρκετή για να μιλήσουμε για το σπάνιο
Ο Φεβρουάριος δεν έχει ποτέ 31 μέρες. Ούτε καν 30. Σπάνια έχει και 29. Πάντα όμως είναι μέρος του χρόνου. Όπως και οι άνθρωποι που ζουν με Σπάνιες Παθήσεις.
Αυτόν τον Φεβρουάριο γίνε και εσύ μέρος του FebRare. Στήριξε το έργο του Παγκύπριου Συνδέσμου «Μοναδικά Χαμόγελα» ώστε να συνεχίσει να προσφέρει διαγνωστικά, θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά και ενήλικες.
Η πρωτοβουλία FebRare πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας:
- XM – Care Sponsor
- Black Lemon – Cause Sponsor
- Coral Cyprus(Shell Licensee) – Impact Partner
- Giraffes in the Kitchen, Cyprus – FebRare Partner
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε το σπάνιο ορατό.
Γραμμή επικοινωνίας: 1405
Περισσότερες πληροφορίες: monadikaxamogela.org