ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Nutella: Είναι στ’ αλήθεια βλαβερή για την υγεία μας;

Η κρέμα φουντουκιού επιταχύνει την εξάπλωση των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ότι κάτι που είναι πραγματικά τόσο νόστιμο όσο η Νutella δεν μπορεί να είναι και υγιεινό, αυτό το ξέραμε. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζαμε είναι το πόσο τεχνητή είναι στ’ αλήθεια η κρέμα φουντουκιού. Μια πρόσφατη γραφική παράσταση αποδεικνύει ότι τα συστατικά της περιορίζονται ως επί το πλείστον σε ζάχαρη και φοινικέλαιο.

Το περίφημο διάγραμμα προέρχεται από ένα γερμανικό «κέντρο του καταναλωτή» και στη συνέχεια έγινε viral στο διαδίκτυο. Όπως μπορείτε να δείτε -βασανιστικά-, η αγαπημένη μας Nutella αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ζάχαρη και φοινικέλαιο με μικρές ποσότητες αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη, κακάο, και πραγματικά φουντούκια.

Αν και η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να είναι επιβλαβής, πρόσφατη έρευνα έχει περιγράψει την ύπαρξη σχέσης μεταξύ του φοινικέλαιου και των κυττάρων που ευθύνονται για τη μετάσταση ή την εξάπλωση του καρκίνου. Αυτό συγκαταλέγεται στο γεγονός ότι το φοινικέλαιο, όπως και άλλα είδη λίπους μπορεί να επιταχύνουν την εξάπλωση των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων.

Για μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, δοκιμάστε να κάνετε τη δική σας κρέμα από φουντούκι, χρησιμοποιώντας πραγματικά φουντούκια, λάδι φουντουκιού, εκχύλισμα βανίλιας και πολλά άλλα συστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση