Wiz Guide
Είναι κάποια εστιατόρια και κάποιες ταβέρνες που χωρίς αμφιβολία αποτελούν από μόνα τους προορισμό. Μπαίνεις δηλαδή στο αυτοκίνητο απλώς για να πας ως εκεί, να φας και να επιστρέψεις στη βάση σου. Οπότε, εκ των πραγμάτων, έχουν βοηθήσει στο να μεγαλώσει η φήμη των χωριών που τα φιλοξενεί, μια και δεν βρίσκονται είτε σε κεφαλοχώρια είτε σε χωριά που παραδοσιακά αποτελούν γαστρονομικούς προορισμούς με πολλά εστιατόρια. Πιο κάτω θα βρείτε 8 τέτοιους χώρους που έχουν βάλει για καλά στον γαστρονομικό χάρτη τα χωριά τους.
Ποταμός
Εξοχική ταβέρνα με αυθεντική ταυτότητα στο Καμπί του Φαρμακά, δίπλα στον ποταμό. Μια οικογενειακή υπόθεση με τον Σωτήρη Γιασεμή να διατηρεί όλη την εικόνα της υπαίθρου, κλασικές νόστιμες συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας από τα χέρια της μητέρας του Μηλίτσας, με καλές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, μεζέδες σχάρας, οφτό που γλιστράει από το κόκκαλο, καλοψημένη σούβλα, πατάτες λουκούμι. Best seller οι εξαιρετικοί ανθοί. Φρέσκα χορταρικά από το δικό τους περιβόλι, τα πρωινά με κυπριακό brunch και σπιτικές μαρμελάδες. Στη δροσερή αυλή απολαμβάνεις το κελάρισμα του νερού, τρως και χαίρεσαι.
Boukkoma
Στο κέντρο του χωριού, στο Κοινοτικό Πάρκο της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, ένας νεαρός σεφ και ένας νεαρός αρχιτέκτονας, δημιούργησαν ένα στέκι που σερβίρει κυπριακό brunch τα σαββατοκύριακα, φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, από Τρίτη μέχρι Κυριακή βράδυ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σερβίρονται πιατάκια με βάση τον κυπριακό μεζέ και διάφορα είδη σχάρας, ενώ ειδικά τις Πέμπτες προσφέρεται το διάσημο «Οφτόν του Ευρύ», μόνο με προπαραγγελίες. Συχνά διοργανώνονται και μουσικές βραδιές.
Βαβατσινιά (Τάκης)
Στο κέντρο του χωριού, πινελιές παράδοσης στο ντεκόρ και καθαρός αέρας. Καλοψημένα σουβλάκια και κρέατα της σχάρας, ποικιλία μαγειρευτών, διάσημο τηγανητό κολοκάσι σε φέτες. Σταθερή ποιότητα, γρήγορο σέρβις και καλές τιμές.
Δ-Κ 12.00-15.00, 18.00-23.00
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο wiz.