ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurobank: Κέρδη 44.5 εκατ. ευρώ για το 2019

Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανήλθε στο 25,1%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κέρδη 44.5 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε η Eurobank Κύπρου για το 2019, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανήλθε στο 25,1%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank Κύπρου, οι καταθέσεις έφτασαν στα €5.546 εκατ. ευρώ και ο δείκτης δανείων προς τις καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανήλθε στο 31%.

Όσον αφορά στο δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio) παρέμεινε στο 3,4% και ο δείκτης κόστους προς έσοδα για το 2019 έφτασε στο 34%.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της τράπεζας, "Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων".

Συνεχίζει πως, "παρά τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει ή που αναμένονται λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας στην οποία ζούμε, η Τράπεζα κοιτάζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με όπλα την ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια, που την καθιστά ικανή να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από ένα δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον αλλά και την χρηματοοικονομική της ευρωστία, με πλεονάζουσα ρευστότητα που ξεπερνά τα €3,5δις, η Eurobank Κύπρου μπορεί και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυπριακή οικονομία. Η Τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με στόχο να συμβάλει στην επιστροφή στην ομαλότητα το συντομότερο".

Ο κ. Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, ανέφερε σχετικά «Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Η Τράπεζα μας δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχη στην τεράστια προσπάθεια που κάνει, τόσο το κράτος, οι επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των στελεχών της και των πελατών με παράλληλη έμπρακτη στήριξη των υπηρεσιών υγείας».

Ο κ. Μιχάλης Λούης πρόσθεσε «Η Τράπεζα, με θεμέλια την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της παραμένει αισιόδοξη ότι με σωστό προγραμματισμό και σύνεση, η οικονομία του τόπου θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Η υγειονομική κρίση που περνούμε αυτή την περίοδο μας ανάγκασε όλους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα να σκεφτούμε και να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Η προσπάθεια για λειτουργία με μεγαλύτερη ευελιξία, ταχύτητα και μειωμένο κόστος με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση της τεχνολογίας πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ότι χάθηκε πιο γρήγορα και για να προχωρήσουμε μπροστά στηριζόμενοι σε ακόμα πιο γερά θεμέλια και υποδομές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση