ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στοιχεία από Προεδρικό και ΗΠΑ για τις κυρώσεις ζήτησε ο ΠΔΣ

Για όποιες υποθέσεις προκύψουν στοιχεία θα οδηγηθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, γνωστοποίησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ότι ο Σύλλογος ζήτησε σήμερα στοιχεία τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό, σε σχέση με τις κυρώσεις κατά φυσικών και νομικών προσώπων από την Κύπρο που επέβαλαν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Είπε επίσης ότι ζητήθηκαν στοιχεία και από την Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία που οδήγησαν στην κατονομασία των Κυπρίων μέσα στην λίστα των αμερικανικών κυρώσεων θα δοθούν επίσημα από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Μάλιστα, η κ. Παναγιώτου διαβεβαίωσε ότι για όποιες υποθέσεις προκύψουν στοιχεία θα οδηγηθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ερωτηθείσα για τη διαδικασία και για το πότε ένας δικηγόρος μπορεί να χάσει την άδειά του, εξήγησε πως ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος διαθέτει στελεχωμένο τμήμα εποπτείας και μαζί με εξωτερική ανάθεση κάνει επιτόπιο εποπτικό έλεγχο στα δικηγορικά γραφεία. Όσες υποθέσεις στοιχειοθετούνται γίνονται κατηγορητήρια, τα κατηγορητήρια γίνονται αποφάσεις και επιβάλλονται ποινές. Πέραν της χρηματικής ποινής, μια υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει αν πρέπει να αφαιρεθεί η άδεια ενός δικηγόρου. 

Σε σχέση με τις ενέργειες του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου προκειμένου τα μέλη του να συμμορφώνονται με τις κυρώσεις, η κ. Παναγιώτου διευκρίνισε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια λάβαμε στοχευμένες ενέργειες, αναπτύξαμε ειδικά λογισμικά που έχουν φτιαχτεί για εμάς ως επόπτες των δικηγόρων, βρισκόμασταν σε συνεχή συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές του κράτους αλλά και με τις ξένες πρεσβείες που επιβάλλουν κυρώσεις, μελετήσαμε τα αυστηρότερα standards και εκδώσαμε δεσμευτικές οδηγίες από την πρώτη στιγμή ούτως ώστε να μην αφήσουμε τα μέλη μας εκτεθειμένα σε οποιεσδήποτε παραλείψεις. Τους ενημερώσαμε τι αναμένεται να κάνουν εσωτερικά στα γραφεία τους, πώς να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τα ρίσκα, πώς να ενεργήσουν σε περίπτωση που πρέπει να προβούν σε ορισμένες συναλλαγές εκ μέρους πελατών, τους φέραμε στη Κύπρο το καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω στις κυρώσεις». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X