ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

McDonald’s Κύπρου: Εκδήλωση για την Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων

Η McDonald’s Κύπρου ξεκίνησε τη νέα χρονιά δυναμικά με μία εντυπωσιακή εκδήλωση

Δελτίο Τύπου

Εστιάζοντας σε πρακτικές προσεγγίσεις για την εμβάθυνση στη θετική κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων στα εστιατόριά της, η McDonald’s Κύπρου ξεκίνησε τη νέα χρονιά δυναμικά με μία εντυπωσιακή εκδήλωση για την Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2025, στο Royal Hall στη Λευκωσία. Η πρωτοβουλία αυτή ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα δέσμευση των στελεχών της ανώτερης διοίκησης, παρακινώντας τα να μεταδίδουν με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τις αξίες της ασφάλειας τροφίμων σε κάθε εστιατόριο της McDonald’s, διασφαλίζοντας έτσι την αδιάκοπη βελτίωσή της.

Αρχή έκανε η Ελένα Ανδρέου, Managing Director της McDonald's Κύπρου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας ότι: «Η ασφάλεια των τροφίμων αρχίζει από εμάς και συνεχίζεται με την καθημερινή μας δέσμευση. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αφοσίωση, συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή στις νέες προκλήσεις. Ας δεσμευτούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ασφάλεια των τροφίμων ως αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, παρέχοντας ασφαλή και υψηλής ποιότητας προϊόντα…».

Μία από τις αξιοσημείωτες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του καθηγητή Bizhan Pourkomailian, Παγκοσμίου Διευθυντή Ασφάλειας Τροφίμων της McDonald’s και Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Cranfield. Με λόγια που αποπνέουν έμπνευση, ανέλυσε τη σημασία της κουλτούρας στην ασφάλεια τροφίμων, υπογραμμίζοντας πώς αυτή λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ ατόμων από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Όπως τόνισε, η κουλτούρα είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, όπου όλα τα μέλη του προσωπικού συμβάλλουν ενεργά στην καθημερινή διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων που προσφέρονται στους πελάτες. Η καλλιέργεια αυτής της κουλτούρας ενώνει ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα και ηλικιακές ομάδες, δημιουργώντας έναν κοινό στόχο για την επίτευξη της ασφάλειας τροφίμων.

Ανέδειξε, επιπλέον, τη σημασία της αμοιβαίας αναγνώρισης και του σεβασμού στις επαγγελματικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζοντας τους άλλους με τον ίδιο σεβασμό και προσοχή που θα θέλαμε να δεχθούμε, ενισχύεται η συνεργασία και η εμπιστοσύνη σε κάθε επίπεδο.

Ακολούθησε ένα πάνελ συζητήσεων με τη συμμετοχή αξιόλογων επαγγελματιών από διάφορες χώρες, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων. Η Λίτσα Μαστρογιάννη, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της McDonald’s Ελλάδας, αναφέρθηκε στην αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας τροφίμων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, τις πρακτικές που ακολουθούνται επί καθημερινής βάσεως και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εκπαίδευση του προσωπικού στην ασφάλεια τροφίμων. Ο Wissam Fares, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διασφάλισης Ποιότητας της McDonald’s Λιβάνου, παρουσίασε τη σημασία της ασφάλειας τροφίμων ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως οι συνθήκες πολέμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και διαδικασίες σε τέτοιες περιόδους. Η Tamar Gaganidze, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της McDonald’s Γεωργίας, ανέλυσε την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης Ασφάλειας Τροφίμων στη McDonald’s Γεωργίας.

Η Sylvia Gruendler, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διασφάλισης Ποιότητας της McDonald’s Κύπρου, τόνισε ότι η ασφάλεια των τροφίμων ξεκινά και τελειώνει με τον κάθε έναν από εμάς, από το προσωπικό μέχρι τη διοίκηση, και η επιτυχία της εξαρτάται από τη συνεχή δέσμευσή μας στην εφαρμογή των αξιών της, σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, ανέφερε ότι για το 2025, η McDonald’s συνεχίζει να δεσμεύεται στην ενσωμάτωση της ασφάλειας τροφίμων σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της. Σημείωσε, επίσης, την εξέλιξη της εκπαίδευσης ασφάλειας τροφίμων, η οποία πλέον περιλαμβάνει τεχνολογικές και βιωματικές προσεγγίσεις, τόσο εκτός όσο και εντός των εστιατορίων.

Η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στη θεωρία, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια εκπαίδευσης. Μέσω συνεργασίας σε ομάδες, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια τροφίμων με ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών στους καθημερινούς ρόλους τους.

Η σειρά παιχνιδιών ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στην ομάδα ‘Sundae’, που αναδείχθηκε νικήτρια του εκπαιδευτικού παιχνιδιού και βραβεύτηκε από τον καθηγητή Bizhan Pourkomailian. Ακολούθησε κοκτέιλ πάρτι, το οποίο ενίσχυσε, σε μια ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, τη συνεργασία και τις σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.

Λίγο πριν κλείσει η βραδιά, η McDonald’s Κύπρου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι παραμένει αφοσιωμένη στην ενίσχυση της Κουλτούρας Ασφάλειας Τροφίμων, συμφωνώντας με τα λόγια του καθηγητή Bizhan Pourkomailian, Παγκόσμιου Διευθυντή Ασφάλειας Τροφίμων της McDonald’s: «Η ασφάλεια τροφίμων δεν είναι απλώς μια διαδικασία, αλλά μια κουλτούρα που χτίζεται καθημερινά με τη συνεργασία και τη δέσμευση όλων μας για την προστασία των πελατών μας». Σε αυτό το πλαίσιο, η Εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει την εφαρμογή των πιο καινοτόμων και αξιόπιστων πρακτικών, διασφαλίζοντας την υγεία και την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση