Τρεις στους δέκα ερωτηθέντες βλέπουν επιδείνωση των συνθηκών τους σε σχέση με τρεις μήνες πριν με ένα ποσοστό λίγο πριν την απόλυτη ισοψηφία, να δηλώνει σταθεροποίηση. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις στην κατηγορία της σταθεροποίησης βρίσκουμε σημαντικά ψηλότερο ποσοστό, γεγονός που αντικατοπτρίζει σχετική βελτίωση. Δεκατρία τοις εκατό δηλώνει σημαντική επιδείνωση με το μεγαλύτερο ποσοστό να βρίσκεται στις ηλικίες 45 και άνω. Ελαφρώς θετικότερο είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παραγωγικών ηλικιών που βρίσκουν κάποιο φως αισιοδοξίας.
Το 50% των ερωτηθέντων τοποθετείται ουδέτερα σε σχέση με την κάλυψη των βασικών καταναλωτικών αναγκών του, ενώ το 32% δηλώνει μικρή χειροτέρευση. Στα θετικά η αύξηση των απαντήσεων στην κατηγορία της διατήρησης αφού σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα παρατηρούμε αύξηση από 20-30%. Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται το 10% χωρίς να προκύπτουν αντίβαρα αφού στον αντίποδα, σημαντική βελτίωση δηλώνει μόλις τοι 1%. Συγκριτικά καλύτερα τοποθετούνται τα άτομα που βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες σε αντίθεση με τους συνταξιούχους που έχουν αντίθετη γνώμη.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά χειροτέρευση της οικονομίας στην συνέχεια ενδεικτικό της ανησυχία που κατακλύζει τους πολίτες. Την περισσότερη απαισιοδοξία εκπέμπει η ηλικιακή ομάδα 45-64 που συνήθως κουβαλά και τα περισσότερα οικονομικά βάρη. Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες που βρίσκονται στην συνταξιοδότηση με το 20% να προβλέπει βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία. Σε σχέση με προηγούμενα κύματα μέτρησης οι εκτιμήσεις είναι θετικότερες όσον αφορά στο μέλλον.