ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπογραφή πρωτοκόλλου για χειρισμό περιστατικών δηλητηρίασης στην ύπαιθρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το πρωτόκολλο ενεργειών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς

ΚΥΠΕ

Με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στον τρόπο χειρισμού περιστατικών δηλητηρίασης στην ύπαιθρο, Αστυνομία, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Γενικό Χημείο του Κράτους και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες υπέγραψαν σήμερα σχετικό πρωτόκολλο ενεργειών σε τελετή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το πρωτόκολλο ενεργειών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς, για βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας, στον τρόπο χειρισμού περιστατικών δηλητηρίασης.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου Life: «Ζωή με τους Γύπες», το οποίο στοχεύει στην αποτροπή της εξαφάνισης ενός απειλούμενου είδους από το νησί μας, του Πυρόχρου Γύπα, και στη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησης του συγκεκριμένου πληθυσμού. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Παντελής Χατζηγέρου, η Προϊστάμενη του Εργαστηρίου Δικανικής Χημείας και Τοξικολογίας του Γενικού Χημείου του Κράτους Μαρία Αυξεντίου, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης, ο Διευθυντής του BirdLife Cyprus Μάρτιν Χέλλικαρ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του BirdLife Cyprus Μενέλαος Χαραλαμπίδης.      

Σε ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε, μεταξύ άλλων, πως "το Πρωτόκολλο που υπογράφουμε σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο εργαλείο στα χέρια όλων εμάς των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων, ώστε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά μας σε σχέση με τον τρόπο χειρισμού περιστατικών δηλητηρίασης".

"Πρόκειται για ένα κατατοπιστικό και λεπτομερές Πρωτόκολλο που παρέχει τις ενδεικνυόμενες ενέργειες σε περιστατικά δηλητηρίασης, ξεκινώντας από την ανίχνευση του ίδιου του περιστατικού, τη συλλογή των τεκμηρίων, την αναγνώριση της δηλητηριώδους ουσίας, τη διερεύνηση του περιστατικού και την εφαρμογή των προνοιών του Νόμου για τους παρανομούντες", ανέφερε.

Είπε πως "για εμάς τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία εμπλεκόμαστε από την αρχή μέχρι το τέλος της όλης διαδικασίας, το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο δίδει κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να επιτελέσουμε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία το έργο μας στο κομμάτι αυτό που αφορά στη διερεύνηση περιστατικών δηλητηρίασης, στο οποίο δίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα καθότι γνωρίζουμε ότι η τήρηση των ορθών διαδικασιών, η σωστή παρουσίαση της υπόθεσης και των τεκμηρίων στο Δικαστήριο, η εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών και η απονομή εντέλει της δικαιοσύνης λειτουργεί αποτρεπτικά για μελλοντικούς δράστες και κατ’ επέκταση λειτουργεί καταλυτικά στη βιωσιμότητα σπάνιων ειδών ζωής στο νησί μας".

Υπογράμμισε ακόμη πως "ως Αστυνομία είμαστε ευαισθητοποιημένοι και δραστηριοποιημένοι στα θέματα που αφορούν στην προστασία πανίδας του τόπου μας και συμμετέχουμε σε εκπαιδεύσεις, σεμινάρια, Ημερίδες και δράσεις εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και βελτιστοποιώντας τις πρακτικές μας με γνώμονα την προστασία και διαιώνιση κάθε είδους ζωής".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση