ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μία πολύτιμη ευκαιρία: Από τη Βηρυτό στην Πάφο

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του AUB Mediterraneo Philip S. Khoury μιλάει στην «Κ» για το άνοιγμα της πανεπιστημιούπολης στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Η κρίση στον Λίβανο μας ώθησε να επιταχύνουμε τα σχέδιά μας που περιγράφονται στο “Vital 2030”. Το άνοιγμα μιας πανεπιστημιούπολης στην Κύπρο παρουσιάστηκε ως πολύτιμη ευκαιρία» λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Philip S. Khoury, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού (AUB). Ο κ. Khoury λέει πως το AUB Mediterraneo, με την εστίασή του στη διαφορετικότητα και τη συνεργασία, έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή, καλλιεργώντας πνευματικές ανταλλαγές, προσελκύοντας ταλέντα και καλλιεργώντας ένα περιβάλλον ανάπτυξης και επιρροής. Τα εγκαίνια του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού – Mediterraneo στην Πάφο είναι προγραμματισμένα για τον Σεπτέμβριο του 2023.

–Γιατί η AUB αποφάσισε να έλθει στην Κύπρο; Και γιατί στην Πάφο;

Η Κύπρος είναι αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου σχεδίου μας και η σύνδεσή μας με αυτήν είναι βαθιά ριζωμένη. Στο American University of Beirut – Mediterraneo (AUB), ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ρόλος μας είναι να συμβάλλουμε στη στρατηγική κατεύθυνση. Δεν διαχειριζόμαστε ούτε διευθύνουμε το πανεπιστήμιο, αυτή η ευθύνη ανήκει στον πρόεδρο και την ομάδα του, τους οποίους μόλις γνωρίσατε. Καθήκον μας είναι να αξιολογήσουμε τις ιδέες τους, να καθορίσουμε τις πιο βιώσιμες επιλογές και να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με το τι μπορούμε να υποστηρίξουμε και τι δεν είναι εφικτό. Μαζί, αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που ονομάζεται «Vital 2030». Αυτό το σχέδιο δημιουργήθηκε από κοινού με μια κοινή ομάδα διαχειριστών, ανώτερων διοικητικών στελεχών και κοσμητόρων για να διασφαλιστεί μια ενοποιημένη προσέγγιση και να επιτευχθεί συμφωνία. Ενας από τους βασικούς στόχους αυτού του σχεδίου είναι να ευδοκιμήσει και να πετύχει στην περιοχή όπου βρίσκεται το AUB. Για να το πετύχουμε αυτό, αναγνωρίζουμε τη σημασία της παγκόσμιας μετάβασης, μια τάση που ακολουθείται από πάρα πολλά ιδρύματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, η αποστολή του πανεπιστημίου ήταν να εξυπηρετεί τον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή. Η Βηρυτός, ως κόμβος διεθνούς κεφαλαίου, εκπαίδευσης και έρευνας, προσέλκυσε άτομα από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ο πόλεμος γκρέμισε αυτή τη δυναμική, προκαλώντας φυγή ανθρώπων. Ενώ οι παγκόσμιοι παίκτες δεν μπορούσαν να συντηρηθούν, το AUB και ο Λίβανος επέμειναν. Το πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα η Ιατρική Σχολή και το νοσοκομείο του, παρέμειναν ανθεκτικά, παρέχοντας φροντίδα σε όλους όσους είχαν ανάγκη.

Διαβάστε την συνέντευξη στην SHEMAINE BUSHNELL στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X