Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Υγείας ΠΙΣ, ΟΑΥ και υπουργός Υγείας, για να αξιολογηθούν οι τελικές προτάσεις που απέστειλε γραπτώς ο Οργανισμός στους ιατρούς, στα πλαίσια του εντατικού διαλόγου που είχαν την περασμένη βδομάδα με την ελπίδα πως θα εξευρεθούν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Η εν λόγω συνάντηση κράτησε περίπου για δύο ώρες με τους γιατρούς να ζητούν διευκρινήσεις στα όσα προτείνει γραπτώς ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, χωρίς ωστόσο να θέτουν στο τραπέζι γραπτές απαντήσεις επί των προτάσεων όπως αναμενόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», παρόλο που η ηγεσία του ΠΙΣ σε γενικές γραμμές συμφωνεί με τα τρία σημεία που θέτει ο ΟΑΥ φέρεται να εγείρει νέα ζητήματα βασισμένα στις προϋποθέσεις που προτάσει για να ενταχθεί στο Σύστημα, ενώ παράλληλα εμμένει στη θέση του για ελεύθερη άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής σε περιβάλλον ΓεΣΥ.
Από την άλλη ο Υπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν είναι πρόθεση να αλλάξει η φιλοσοφία του σχεδίου επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πληροφορίες που έφεραν τον ίδιο να ετοιμάζει αντιπρόταση αναφορικά με την απαίτηση των γιατρών για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής. Όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης πρότεινε στους ιατρούς να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δέχονται ασθενείς σε ώρες μη εργασίας (ΓεΣΥ) και να λαμβάνουν 25 εύρω ως συμπληρωμή για κάθε επίσκεψη.
Ο δε ΟΑΥ παρουσιάζεται αισιόδοξος νοουμένου ότι έχουν εξευρεθεί συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θωμάς Αντωνίου θα περιμένουν τον ΠΙΣ να τους αποστείλει τις γραπτές του απαντήσεις εντός των επομένων ημερών.
Σε ερώτημα που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, αναφορικά με τα όσα κατήγγειλε ο Γενικός Ελεγκτής κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου πως εφημερίδα η οποία προέρχεται από εταιρεία και έχει συμφέροντα από τον ίδιο εξαπολύει επιθέσεις σε βάρος του κ. Μιχαηλίδη, ο κ. Ιωάννου διερωτήθηκε «ποια επίθεση;». Σημείωσε δε, «απ’ ότι αντιλαμβάνομαι υπήρχε ένα άρθρο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά εσείς σαν δημοσιογράφοι πρέπει να διερωτηθείτε εάν κάποιος που έχει μετοχική συμμετοχή σε μια εταιρεία αν μπορεί να παίρνει τους δημοσιογράφους και να τους υπαγορεύει πως να κάνουν την δουλεία τους».