ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ουκρανία: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Σούμι

Ο Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση και έκανε έκκληση για σκληρή διεθνή αντίδραση κατά της Μόσχας.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην καρδιά της πόλης Σούμι στα βόρεια της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός των Εσωτερικών Ιχορ Κριμένκο.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση: «Είναι μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας τη φετινή χρονιά», είπε ενώ έκανε έκκληση για μία σκληρή διεθνή αντίδραση κατά της Μόσχας.

Prosecutor General’s Office via Telegram/Handout via REUTERS

«Μόνο παλιάνθρωποι μπορούν να δράσουν με αυτό τον τρόπο, αφαιρώντας τη ζωή καθημερινών ανθρώπων», ανέφερε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ανάρτηση που συνόδευσε με ένα βίντεο με σορούς στο έδαφος, ένα κατεστραμμένο λεωφορείο και καμμένα αυτοκίνητα στη μέση ενός κεντρικού δρόμου.

Prosecutor General’s Office via Telegram/Handout via REUTERS

Καταδίκη από Ε.Ε

Την πολύνεκρη επίθεση καταδίκασε απερίφραστα και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας που μίλησε για «ακόμη ένα φρικτό παράδειγμα της εντατικοποίησης των ρωσικών επιθέσεων, τη στιγμή που η Ουκρανία έχει αποδεχτεί μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός».

«Σπαρακτικές οι σκηνές από το Σούμι σήμερα το πρωί, καθώς οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για την Κυριακή των Βαΐων μόνο και μόνο για να συναντήσουν ρωσικούς πυραύλους.

Φρικτό παράδειγμα της εντατικοποίησης των επιθέσεων από τη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία έχει αποδεχτεί μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.

Οι σκέψεις μου είναι με τον ουκρανικό λαό σήμερα.», δήλωσε η Κάγια Κάλας, μέσω του «Χ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AF

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση