Wiz Guide
Το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση η οικογένεια είθισται να μαζεύεται γύρω από το τραπέζι, να τσουγκρίζει κόκκινα αυγά και να τρώει αχνιστή μαγειρίτσα ή σούπα αυγολέμονη. Η μαγειρίτσα έχει τις ρίζες της στο εβραϊκό Πάσχα και στην έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο. Λέγεται ότι εκείνη τη νύχτα οι Εβραίοι έφαγαν αρνί μαζί με άζυμο ψωμί και πικρά χόρτα.
Παραδοσιακά φτιάχνεται από αρνίσια συκωταριά, μαρούλι και πολλά μυρωδικά, κάποιοι προσθέτουν και ρύζι, κάποιοι όχι, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που στο τέλος την αυγοκόβουν. Πλέον, αρκετά δημοφιλής είναι και η χορτοφαγική μαγειρίτσα που αντικαθιστά τη συκωταριά με μανιτάρια και χορταρικά. Όπως κι αν προτιμάτε τη μαγειρίτσα σας, τα παρακάτω στέκια τη μαγειρεύουν στην εντέλεια!
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Syntrofia
To Μεγάλο Σάββατο, η Syntrofia μέχρι τις 17.00 το απόγευμα δέχεται παραγγελίες για μαγειρίτσα, για άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας τα οποία μπορεί κανείς να πάρει Take away, από το εστιατόριο και να τα απολαύσει το βράδυ της Ανάστασης.
(22260110) 28ης Οκτωβρίου 45, Λευκωσία.
ΛΕΜΕΣΟΣ
To Dionysus Mansion, το βράδυ της Ανάστασης μετά τα μεσάνυχτα θα σερβίρει νόστιμη μαγειρίτσα και σούπα αβγολέμονο ενώ θα σε κερνά σπιτικές φλαούνες, τσουρέκια και αβγά για τσούκρισμα. (16ης Ιουνίου 1943 Τηλ. 25222210).
Το κοσμοπολίτικο Columbia Βeach σερβίρει μεταξύ άλλων σούπα θαλασσινών και σούπα άγριων μανιταριών. (Προμαχών Ελευθερίας 6 Αγ. Αθανάσιος Τηλ. 25321500)
Το εστιατόριο του ξενοχείου Ajax θα σερβίρει μαγειρίτσα και αυγολέμονη σούπα οι οποίες θα συνοδεύονται από φλαούνες και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. (Γεωρ. Νεοφύτου, Μέσα Γειτονιά Τηλ.25 590000)
ΛΑΡΝΑΚΑ
Το εστιατόριο Ζαφείρης το βράδυ της Ανάστασης θα σερβίρει παραδοσιακά σούπα αυγολέμονη, πατσά, τραχανά, ψαρόσουπα, μυαλά σούπα, πορς και βοδινή. (Μακαρίου 47 Τηλ. 24628442)
Διαβάστε περισσότερα στο Wiz Guide