ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Όταν ένας κύκλος κλείνει…

Η πορεία των πραγμάτων και το νέο ξεκίνημα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η χρονιά 2019 λειτούργησε ως χρονιά αφετηριακής καταβολής της αγωνιστικής αναγέννησης της Ομόνοιας.

Χρειάστηκε να περάσει μια σχεδόν δεκαετία για να… ξυπνήσει από τον αγωνιστικό του λήθαργο ο… κοιμώμενος γίγαντας. Το «τριφύλλι» πέρασε από χίλια… κύματα μέχρι να βρει γαλήνια νερά.

Τότε η Ομόνοια έκανε μια τεράστια αναγκαία μετεγγραφική τομή

Έφτασε σε πολύ δύσκολο σημείο και το 2013 (οικονομική κρίση) και το 2018 (λίγο προ της έλευσης Σταύρου Παπασταύρου) όμως κάποια στιγμή θα στεκόταν και πάλι στα πόδια του! Δυνατό, όπως παλιά.

Το τέλος της σεζόν 2019-20 βρήκε την ομάδα πρώτη στον πίνακα –το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της πανδημίας- αλλά την επόμενη έφτασε σε ένα γνώριμο προορισμό! Επίσης μέσα στο διάστημα 2019-2022 προκρίθηκε δις σε Ευρωπαϊκό όμιλο- τη μια για πρώτη φορά στην ιστορία της - και πήρε ένα Σούπερ Καπ.

Σήμερα, το μήνα Απρίλιο του έτους 2022, η «έκδοση» της ομάδας που πέτυχε όλα αυτά χρειάζεται ανανέωση. Η ομάδα αυτή έχει σχεδόν κλείσει τον κύκλο της. Χρειάζεται γερό φρεσκάρισμα.

Όπως λέμε, για ένα βιβλίο ή μια μπροσούρα ότι κυκλοφορεί σε ανανεωμένη έκδοση, το ίδιο αναμένεται να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι –κοντοζυγώνει πάντως - με την Ομόνοια, σε μια συγκυρία διαφορετική από αυτήν του 2019.

Τότε η Ομόνοια έκανε μια τεράστια αναγκαία μετεγγραφική τομή.Έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ 16 μετεγγραφές με στόχο να χτίσει μια νέα ομάδα που θα επανέλθει στο προσκήνιο. Και με βάση τα πεπραγμένα τα κατάφερε, έχοντας στον πάγκο τον παρασημοφορημένο -όπως έγραψε προχθές Ελλαδίτης συνάδελφος- Χένινγκ Μπεργκ. Έναν προπονητή που άφησε έργο στην Κύπρο.

Τώρα η Ομόνοια θα προβεί ξανά σε μια τομή αναγκαία για να ανεβάσει την αγωνιστική της ισχύ και να προσπαθήσει να επανέλθει στο θρόνο της. Η φετινή πορεία με την παρουσία στο δεύτερο γκρουπ αποτελεί μεγάλη αποτυχία για τη δημοφιλέστερη ομάδα του τόπου, που τώρα προσβλέπει στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Η προσεχής μετεγγραφική περίοδος για την Ομόνοια θα είναι διαφορετική από τις πρόσφατες μετεγγραφικές περιόδους. Γιατί από το καλοκαίρι του 2019 και μετά οι μετεγγραφές ήταν περιορισμένες. Όχι άδικα. Γιατί η ομάδα διατηρούσε την ισχύ της. Το περασμένο καλοκαίρι, όμως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι έπρεπε να αποκτηθεί σέντερ φορ.

2019-2022

Κάνοντας μια σύνδεση του 2019 με το σήμερα, παρουσιάζουμε τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας (παραθέτοντας και τα στατιστικά τους) στο πρωτάθλημα που διακόπηκε (2019-20). Τη χρονιά δηλαδή που άρχισε η αναγέννηση της ομάδας (άνοιγμα του κύκλου).

Όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής, την πρωτιά είχε ο Τιάγκο, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Λέτσιακς και στην 3η θέση ήταν ο Λανγκ. Αναλυτικά:

Λεπτά συμμετοχής
Τιάγκο Φερέιρα: 2055’
Γιαν Λέτσιακς: 2012’
Άνταμ Λάνγκ: 1980’
Μίχαελ Λούφτνερ: 1970’
Χάρης Μαυρίας: 1890’
Ματ Νταρμπισάιαρ: 1802’
Γιόρντι Γκόμεθ: 1691’
Έρικ Μποτεάκ: 1665’
Bίτορ Γκόμες: 1582’
Φαμπιάνο Ριμπέιρο: 990’
Μίκαελ Ορτέγα: 982’
Τόμας Χούμποτσαν 587’
Ιωάννης Κούσουλος 567’
Κοστέλ Παντιλιμόν 540’
Φράνσις Ουζόχο: 450’
Νταβίντ Ακιντόλα: 441’
Ανδρόνικος Κακουλλής 346’
Μίκου Φεντόρ: 260’
Μαρίνος Τζιωνής 97’
Χαράλαμπος Κυριακίδης 90’
Λοΐζος Λοΐζου: 7’
Xαράλαμπος Χαραλάμπους: 2’


Από αυτούς παραμένουν στο δυναμικό οι Γιαν Λέτσιακς, Άνταμ Λάνγκ, Γιόρντι Γκόμεθ, Έρικ Μποτεάκ, Φαμπιάνο Ριμπέιρο, Τόμας Χούμποτσαν, Ιωάννης Κούσουλος, Φρανσίς Ουζόχο, Ανδρόνικος Κακουλλής, Χαράλαμπος Κυριακίδης, Λοΐζος Λοΐζου, Xαράλαμπος Χαραλάμπους. Όπως έχετε ίσως προσέξει στον πίνακα, η συμμετοχή των νεαρών, τότε ήταν -φυσιολογικά- περιορισμένη.

Αν εξαιρεθούν οι μικροί λόγω της περιορισμένης συμμετοχής, τότε μένουν οκτώ παίκτες. Από αυτούς τους οκτώ υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις, των οποίων λήγουν τα συμβόλαια.

Οι Γιόρντι Γκόμεθ, Έρικ Μποτεάκ, Τόμας Χούμποτσαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X