
24sports.com.cy
Επιστροφή στις νίκες για το «τριφύλλι»!
Η Ομόνοια κέρδισε με 2-1 τον Άρη στο ΓΣΠ για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
Το «τριφύλλι» κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ στο 22ο λεπτό με τον Σεμέδο που έκανε ιδανικό πλασέ έπειτα από κάθετη του Λοϊζου. Ό Άρης όμως έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 34’ με φανταστικό γκολ του Μαγιαμπέλα και έτσι το 1-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Με το... καλησπέρα του β’ ημιχρόνου ο Λοϊζου με ωραία κίνηση και τελείωμα έκανε το 2-1, ενώ στο 53’ ο Φαμπιάνο έσωσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Κακόριν.
Αποβλήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου για τα παράπονα του στον διαιτητή στο 60ο λεπτό.
Έτσι, η Ομόνοια με το τρίποντο έχει 56 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση, ο Άρης παραμένι 2ος με 65.
Το ματς:
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν στις μεταβιβάσεις τους και να δοκιμάζουν με κάποιες μπαλιές προς την περιοχή να απειλήσουν, χωρίς αυτό όμως να γίνει εφικτό.
Ο Άρης είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Μπένγκτσον να πατά περιοχή και να κάνει ένα δυνατό σουτ από πλάγια, έσωσε όμως ο Φαμπιάνο.
Ο ίδιος παίχτης απείλησε στο 12’, με παρόμοια κίνηση από την αριστερή πλευρά, το σουτ του όμως κατέληξε έξω.
Ο Άρης ήταν καλύτερος στα πρώτα στάδια του αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει επίσης με κάποιες στημένες φάσεις, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνος.
Στο 19ο λεπτό ο Μπένγκτσον συνεργάστηκε ωραία με τον Στρούσκι, ο Πολωνός έκανε ένα συρτό διαγώνιο σουτ και μάζεψε σταθερά ο Φαμπιάνο.
Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Γουίλι Σεμέδο! Ο Κούσουλος έστειλε στον Λοϊζου αυτός με μαγική κάθετη βρήκε τον εξτρέμ του «τριφυλλιού» που με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Κακόριν μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα τελείωμα στην κλειστή του Φαμπιάνο, έσωσε ο Βραζιλιάνος.
Στο 35ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια τώρα με τον Εράκοβιτς! Ο Γιόβετιτς κέρδισε έστειλε στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον συμπατριώτη του το σουτ του οποίου ήταν αδύναμο και μάζεψε ο Βανά.
Βοήθησε το γκολ την Ομόνοια ψυχολογικά, ενώ από τη στιγμή [που άνοιξε το σκορ είδαμε και καλύτερο παιχνίδι με καλό ρυθμό.
Στο 30ο λεπτό ο Σεμέδο έκανε ωραία προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια.
Ο Άρης ισοφάρισε με φανταστικό γκολ του Μαγιαμπέλα στο 34ο λεπτό! Ο Νοτιοαφρικανός βρήκε χώρο έκανε ένα φανταστικό δυνατό πλασέ από δεξιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φαμπιάνο και έκανε το 1-1.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες είχαν προϋποθέσεις, χωρίς όμως τελικές προσπάθειες, έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ομόνοια πήρε προβάδισμα με το... καλησπέρα και τον Λοϊζου! Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Γιόβετιτς πήρε μπάλα μπροστά έστειλε ωραία παράλληλα στον Κύπριο μεσοεπιθετικό που πάτησε περιοχή έκανε την προσποίηση και κέρδισε με ψύχραιμο πλασέ τον Βανά.
Στο 50ο λεπτό δόθηκε πέναλτι για τον Άρη, μέσω on field review δόθηκε η παράβαση που έκανε ο Κούσουλος.
Ο Κακόριν ανέλαβε την εκτέλεση και ο Φαμπιάνο έσωσε! Μάντεψε σωστά ο Βραζιλιάνος, αφού ο Ρώσος εκτέλεσε στα αριστερά!
Στο 58’ απείλησε ξανά η Ομόνοια με τον Σίμιτς! Εκτέλεση κόρνερ του Χαμάς, έπιασε την κεφαλιά ο Σίμιτς, έσωσε ενστικτωδώς ο Βανά.
Στο 60ο λεπτό η Ομόνοια βρήκε δίχτυα με τον Κουλιμπαλί. Υπήρχαν έντονα παράπονα από τον Αναστασίου για την διαιτησία, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε για τα παράπονα του στη φάση.
Ο Κούσουλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ στο 69ο λεπτό, η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.
Λάθος του Ντιουνκού στο 75ο λεπτό , παίρνει τη μπάλα ο Γκομίς και καταλήγει στον Μοντνόρ. Αυτό έκανε το σουτ, έσωσε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο και προ της τλεικής γραμμής απομάκρυνε ο Ντιουνκού.
Αντεπίθεση για την Ομόνοια με τρεις παίχτες στο 78’, ο Λοϊζου έστειλε στην περιοχή, ο Γιόβετιτς με πλασέ από καλή θέση αστόχησε.
Ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει, αλλά δεν κατάφερε να να νικήσει τον Φαμπιάνο και η Ομόνοια έτσι κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.
Η εξέλιξη του αγώνα σε live γραπτή περιγραφή από την πλατφόρμα Live Matches του 24sports
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Σεμέδο (79' Αλιούμ), Γιόβετιτς (90' Μπέζους), Μάριτς (90' Στεπίνσκι), Χαμάς, Σίμιτς, Κούσουλος, Λοϊζου (79' Παναγιώτου), Εράκοβιτς (79' Μασούρας)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Εβάντρο, Στεπίνσκι, Μασούρας, Ιγκεπρίγτσεν, Παναγιώτου, Μουσιαλόφσκι, Χαραλάμπους, Μπέζους, Αλιούμ
Άρης: Βανά, Μποακί, Μπένγκτσον, Κακόριν (60' Κβιλιτάια), Γκομίς, Γκόλντσον, Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (60' Μοντνόρ), Στρούσκι, Κορέια (79' Γκαουστάντ), Μαρχίεφ.
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Κβιλιτάια, Μάτισικ, Σαρφό, Γκάουσταντ, Θεοχάρους, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς.
ΓΚΟΛ: 22' Σεμέδο, 46' Λοϊζου/34' Μαγιαμπέλα
Κίτρινες: 74' Λοϊζου, 90' Κουλιμπαλί/55' Κακόριν
Αποβολές: -/-
Διαιτητής: Oliveira Da Silva David Rafael