24sports.com.cy
Σημείο αναφοράς ήταν για τον Ομόνοια, τα προηγούμενα χρόνια, η αρρυθμία που έδειχνε στην ολοκλήρωση του μετεγγραφικού σχεδιασμού.
Είτε λόγω της απουσίας ενός ανθρώπου που θα συντόνιζε τα πράγματα, είτε γιατί δεν υπήρχε κατάλληλο πλάνο, είτε γιατί …χανόταν χρονικά λόγω της ΄πίεσης, το πρόβλημα ήταν πρόβλημα. Η αποτυχία αποτυπωνόταν στη συνέχεια από τη στιγμή που στην πράξη αποδεικνύονταν «άνθρακας ο θησαυρός».
Αυτά φαίνεται να έγιναν μαθήματα και η Ομόνοια φέτος δούλεψε περισσότερο ορθολογικά στο κομμάτι αυτό. Αυτό το φαινόμενο πιθανότατα να έχει σχέση με την παρουσία του Αθλητικού Διευθυντή Γιέσπερ Γιάνσον.
Η Ομόνοια έχει ολοκληρώσει πέντε -για την ακρίβεια- μετεγγραφές μέχρι τώρα, παραμονές του πρώτου επίσημου αγώνα, δείχνοντας καλά αντανακλαστικά που μπορούσε όμως να είναι και καλύτερα.
Και θεωρητικά θέλει δύο ακόμη, (φορ και χαφ), προκειμένου να έχει πληρότητα στο ρόστερ για τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Είπαμε, θεωρητικά. Γιατί στην πράξη τα πάντα μπορεί στην πορεία να αλλάξουν. Η αναφορά γίνεται στην αριθμητική ενίσχυση γιατί η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι άλλο κεφάλαιο. Αυτό θα ανοίξει όταν οι παίκτες ανέβουν στο …παλκοσένικο. Και θα πρέπει να δούμε και μια και δυο και τρεις παραστάσεις για να κρίνουμε.
Η ένταξη του Βέλικο Σίμιτς χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο της Ομόνοιας που βλέπει στο πρόσωπο του Σέρβου έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ικανότητα να βοηθήσει την ομάδα στους πρωταγωνιστικούς της στόχους. Είναι ένας παίκτης που με βάση το βιογραφικό του, βρίσκεται τώρα στο peak της διαδρομής του. Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα. Είναι γρήγορος και παίζει στα δυο άκρα, κλίνοντας και προς τα μέσα αλλά (παίζει) και στα χαφ ως δεκάρι. Είναι ένας μεσοεπιθετικός- πολυεργαλείο.
Συναντά στο κεντροεπιθετικό χώρο δράσης τον Γουίλι Σεμέδο, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ το Λοΐζο Λοΐζου, τον Ανδρόνικο Κακουλλή. Παίκτες με ποιότητα που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο σε διάφορους ρόλους που τους ανατίθενται Όπως και στον ίδιο.
Ο Ανσαριφάρντ παίζει και …πίβοτ στην επίθεση, ο Σεμέδο παίζει και δεκάρι, (έπαιξε σε ματς στην Αλκή), ο Κακουλής παίζει και στα άκρα. Με αυτά τα δεδομένα ο Σωφρόνης Αυγουστή μπορεί να κάνει…παιχνίδι με ευχέρεια επιλογών, ή δε επιθετική γραμμή στο σύνολο της ανεβάζει την ισχύ της σε σχέση με πέρυσι.
Μη ξεχνάμε και το ύψος. Το ύψος του Σεμέδο προστίθεται σε αυτό του Ανσαριφάρντ. Και μη ξεχνάμε επίσης και το φορ κρούσης που θα έλθει. Αναμένεται ότι θα είναι ένας γρήγορος φορ που θα μπορεί να παίρνει τη μπάλα, να τρέχει και να μπουκάρει στην περιοχή. Εννοείται ότι άπαντες θα πρέπει να αναπτύξουν ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ τους πάνω στο χορτάρι. Με την ένταξη του Σίμιτς στο δυναμικό της η Ομόνοια επιθετικά ανεβάζει …ταχύτητα. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Στην άμυνα η είσοδος των Σενέ Κουλιμπαλί και Μαρκίνιος Σιπριάνο δίνει ύψος (αυτό αφορά τον Κουλιμπαλί) και ταχύτητα. Και περισσότερη πίεση για το Γιαν Λέτζιακς.(Αυτό ίσχύει για το Μαρκίνιος Σιπριάνο).
Στα χαφ χρειάζεται ένας παίκτης σε ρόλο οκταριού (κατά πρώτον) και δεκαριού που να βελτιώνει τη δημιουργικότητα της γραμμής και να ανεβάζει την ενέργεια στο χώρο.
Έχουμε λοιπόν μια Ομόνοια σε αναβάθμιση ρόστερ με ό τι καλό αυτό συνεπάγεται. Επαναλαμβάνουμε. Όλα προς το παρόν ανάγονται στη σφαίρα της θεωρίας.
Η δομή
Η δομή του ρόστερ της ομάδας είναι αυτή τη στιγμή η εξής: Κήπερ οι Φαμπιάνο Ριμπέιρο , Φρανσίς Ουζόχο, Κωνσταντίνος Παναγή, Χαράλαμπος Κυριακίδης .
Στην άμυνα, οι Ανταμ Μάθιους, Πάρις Ψάλτης Νικόλας Κυριακίδης (δεξιά) Νεμάνια Μίλετιτς, Ανταμ Λανγκ, Νικόλας Παναγιώτου Σενέ Κουλιμπαλί (στόπερ) Γιαν Λέτζιακς, Μαρκίνιος Σιπριάνο (αριστερά).
Στο κέντρο οι Φουάντ Μπασιρού, Γιάννης Κούσουλος, Μορέτο Κασάμα, Ρομάν Μπεζούς, Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Στα άκρα της επίθεσης οι Λοΐζος Λοΐζου, Γουίλι Σεμέδο, Παναγιώτης Ζαχαρίου, Βέλικο Σίμιτς και φορ κορυφής οι Καρίμ Ανσαριφάρντ, Ανδρόνικος Κακουλλής.