ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η viral πινακίδα - Τελικά πόσα χρεώνει το παρκινγκ ο δήμος Λάρνακας;

Διευκρινίζει ο Δήμος Λάρνακας για τη viral φωτογραφία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που δείχνει μια πινακίδα στο χώρο στάθμευσης στη δημοτική αγορά της Λάρνακας… να διαφέρει στη μετάφραση στα αγγλικά. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση παραβίασης του χρονικού ορίου, στα ελληνικά γράφει για χρέωση 8 ευρώ, ενώ στη μετάφραση στα αγγλικά υπάρχει χρέωση 25 ευρώ. Η πινακίδα του Δήμου Λάρνακας συγκέντρωσε σωρεία σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζοντας τον Δήμο να τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωση λέγοντας πως το θέμα διορθώθηκε στις 14 Απριλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση άγνωστοι είχαν αφαιρέσει το αυτοκόλλητο στην αγγλική μετάφραση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής σε σχέση με την πινακίδα που είναι αναρτημένη στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς.

Η εν λόγω πινακίδα τοποθετήθηκε πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο ρύθμισης της χρήσης του χώρου στάθμευσης. Στη συνέχεια, και με στόχο τη στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισαν την παραχώρηση δωρεάν στάθμευσης για τρεις ώρες.

Μετά τη συμπλήρωση των τριών δωρεάν ωρών στάθμευσης, ισχύει ρύθμιση ύψους €8 για να μην υπάρχει μόνιμη στάθμευση με στόχο να διευκολύνονται οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Η πολιτική αυτή έχει ως στόχο τη διασφάλιση της συνεχούς ροής οχημάτων και την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στο κέντρο της Λάρνακας.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής της απόφασης, αντί να γίνει παραγγελία νέων πινακίδων, τοποθετήθηκαν ειδικά αυτοκόλλητα στις υφιστάμενες πινακίδες, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, ώστε να ενημερώνεται το κοινό για τη νέα ρύθμιση.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκόλλητο στα αγγλικά αφαιρέθηκε σκόπιμα από άγνωστο άτομο, με αποτέλεσμα μέχρι να διαπιστωθεί από την υπηρεσία του Δήμου και να ενημερωθούμε από Δημότες για αριθμό ημερών να φαινόταν η νέα ρύθμιση στα ελληνικά και η προηγούμενη ρύθμιση στα αγγλικά (καθώς δεν είχε αφαιρεθεί στα ελληνικά αλλά μόνο στα αγγλικά), γεγονός που έδωσε αφορμή για αρνητικό σχολιασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι το θέμα εντοπίστηκε μετά από σχετική ενημέρωση από Δημότη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου Λάρνακας στις 13 Απριλίου 2025. Έγινε άμεσα παραγγελία των νέων ειδικών αυτοκόλλητων και η διόρθωση έγινε στις 14 Απριλίου 2025.

Πηγή: Δήμος Λάρνακας

Εάν έχει κάποια ευθύνη ο Δήμος, είναι το γεγονός ότι δεν προέβλεψε τη σκόπιμη ενέργεια αφαίρεσης του ενός εκ των δύο αυτοκόλλητων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ήδη δόθηκαν οδηγίες αφαίρεσης της συγκεκριμένης πινακίδας και τοποθέτησης νέας και πλέον δεν θα γίνει ξανά διόρθωση σε υφιστάμενη πινακίδα με ειδικά αυτοκόλλητα.

Ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία οποιουδήποτε προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση