
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εμφανίστηκε, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, για τις οφειλές του σωματείου προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλα ταμεία, συνολικού ύψους €2,3 εκ.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία όπως οι κατά νόμο υπεύθυνοι της εταιρείας ΑΠΟΕΛ να απαντήσουν στις κατηγορίες, ωστόσο πήρε νέα αναβολή για τις 26/3.
Στην προηγούμενη δικαστική διαδικασία, αναφέρθηκε ότι οι τρεις υποθέσεις που όφειλε το ΑΠΟΕΛ, ξοφληθήκαν και έτσι εκκρεμούν άλλες δύο. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 11 πρόσωπα.
5 ποινικές υποθέσεις εναντίον του ΑΠΟΕΛ
Υπήρξαν πέντε (5) ποινικές υποθέσεις εναντίον της ομάδας για ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν στην υπηρεσία κοινωνικών ασφαλίσεων προς έξι (6) ταμεία. Συγκεκριμένα, αφορούν την μη καταβολή εισφορών στο Ταμείο Αδειών, στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού, στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Συνοχής, στο Γενικό Σύστημα Υγείας και φυσικά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Οι οφειλές
Θυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ανέφερε ότι εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία. «Κάποιος που χρωστά και δεν πληρώνει οδηγείται στη δικαιοσύνη», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «αυτονόητες πρακτικές».
Ο κ. Παναγιώτου είπε ότι πρόκειται για πέντε ποινικές υποθέσεις και πρόσθεσε ότι η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο οφείλει άλλα €2 εκ. στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ανεξόφλητες οφειλές μετά το 2022, με το συνολικό ποσό οφειλών από το 2020 μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε €4.347.262.
Πληροφορίες από 24news