ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χιλιάδες Βέλγοι βγήκαν στους δρόμους για το Συνταξιοδοτικό

Κατά την πρώτη ημέρα της πολυήμερης απεργίας σήμερα, Πέμπτη, μεταξύ άλλων, έχει διακόπηκε η εναέρια κυκλοφορία και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακύρωσε 430 πτήσεις

Χιλιάδες Βέλγοι βγήκαν στους δρόμους σήμερα Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της νέας κυβέρνησης. Κατά την πρώτη ημέρα της πολυήμερης απεργίας, μεταξύ άλλων, έχει διακόπηκε η εναέρια κυκλοφορία.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακύρωσε 430 πτήσεις την Πέμπτη, δήλωσε εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι η διακοπή εργασιών στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα.

Η απεργία αναμενόταν επίσης να έχει διαταράξει τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, με τους πυροσβέστες και το στρατιωτικό προσωπικό να συμμετέχουν επίσης στις διαδηλώσεις.

Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος επιβραβεύει όσους εργάζονται πέραν της ηλικίας συνταξιοδότησης με 35 έτη υπηρεσίας, ενώ οι πρόωροι συνταξιούχοι χωρίς 35 χρόνια αντιμετωπίζουν κυρώσεις.

Το νέο σύστημα είναι λιγότερο ευνοϊκό για άτομα με χαμηλότερο εισόδημα σε σύγκριση με το προηγούμενο, το οποίο παρείχε εφάπαξ ποσό με βάση τα χρόνια εργασίας.

Η κυβέρνηση του Φλαμανδού εθνικιστή Μπαρτ Ντε Βέβερ ορκίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου, έπειτα από οκτώ μήνες διαπραγματεύσεων που κατέληξαν στον σχηματισμό πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή του δεξιού, του κεντρώου και του σοσιαλιστικού κόμματος.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση