ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξυλοδαρμοί σε ζωντανή μετάδοση μέσα από τον Κορυδαλλό

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τη μία από τις επιθέσεις είναι συλληφθείς για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Του Γιάννη Σουλιώτη

Για τέσσερις ξυλοδαρμούς κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού διώκονται οι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση που βρέθηκαν στο επίκεντρο πολύμηνης έρευνας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος («ελληνικό FBI»).

Στα θύματά τους συγκαταλέγονται ο ποινικός Παναγιώτης Βλαστός και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος. Μεταξύ των κατηγορουμένων για τη μία από τις επιθέσεις είναι συλληφθείς για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος πάντως στη δίκη για την υπόθεση απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Τα παραπάνω αναφέρονται λεπτομερώς σε δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Ο Χρήστος Τσάκαλος είχε συλληφθεί στον Πειραιά τον Απρίλιο του 2024 για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου 10 ημέρες μετά έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών και στη συνέχεια στη ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών, πριν μεταχθεί στις φυλακές Διαβατών.

Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφέρει το παραμικρό για την εις βάρος του επίθεση, ωστόσο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε βίντεο του επεισοδίου. Σ’ αυτό διακρίνεται ο Τσάκαλος να πραγματοποιεί βιντεοκλήση με τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης των ομογενών, όντας περικυκλωμένος από οκτώ κρατούμενους-μέλη της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, ο φερόμενος ως αρχηγός –γνωστός με το προσωνύμιο «Εντικ»– διακρίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατηγορεί σε έντονο ύφος τον Χρ. Τσάκαλο για τις σχέσεις του με τους δολοφονημένους (από την ομάδα των ομογενών) Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Ρουμπέτη. Στη συνέχεια, ο άτυπος αρχηγός της «Συνωμοσίας» ξυλοκοπείται άγρια από τους οκτώ κρατουμένους, που του φωνάζουν «γιατί είσαι αδελφή με αυτό που έχεις κάνει… τα αδέλφια μας… θα σε γ…».

Τον Σεπτέμβριο του 2024 στόχος βίαιης επίθεσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού έπεσε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Ως δράστης της επίθεσης περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. Ελληνας ποινικός που είχε διωχθεί ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Καραϊβάζ, πριν κριθεί αθώος από το δικαστήριο. Ο τελευταίος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είχε πει στον Βλαστό ότι η επίθεση έγινε κατόπιν εντολής του φερόμενου ως αρχηγού της ομάδας των ομογενών. «Είναι από τον Εντικ», φέρεται να του είχε πει χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες υπό τον φόβο αντιποίνων ο φερόμενος ως δράστης κυκλοφορούσε εντός των φυλακών συνοδευόμενος από φυλακισμένα μέλη της ομάδας του «Εντικ», μεταξύ των οποίων και οι διωκόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

Τον Δεκέμβριο του 2024 τα μέλη της ίδιας ομάδας κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού 54χρονο κρατούμενο, που θεωρούσαν ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Παναγιώτη Βλαστό, με τον οποίο όπως αποκαλύπτεται βρίσκονταν σε διαμάχη για την επικυριαρχία στη «νύχτα». Το θύμα της επίθεσης δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για τη μεταγωγή του από την Α΄ στη ΣΤ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Οπως επίσης ισχυρίστηκε ότι οι μόνες σχέσεις που είχε με τον Παναγιώτη Βλαστό τοποθετούνται χρονικά στα χρόνια της εφηβείας τους. Από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες της φυλακής προκύπτει ότι οι δράστες έλεγαν σε έντονο ύφος στο θύμα «με τον καράφλα (σ.σ. Παναγιώτη Βλαστό) όποιος είναι θα γ…ται».

Και άλλο θύμα

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ακόμα ένας κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διατηρούσε επαφές με Ελληνα επιχειρηματία της «νύχτας». Συγκεκριμένα, φέρεται να εξασφάλιζε στον ίδιο και στα μέλη της ομάδας του θωρακισμένα οχήματα.

Ενα από τα πιθανά σενάρια είναι ο ξυλοδαρμός του να συνιστούσε μήνυμα κήρυξης πολέμου στον Ελληνα επιχειρηματία, και σε αυτή την περίπτωση για τον έλεγχο της «προστασίας» και όχι μόνο. Εξετασθείς από τους αστυνομικούς πάντως το θύμα δήλωσε ότι τα σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης πυγμαχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννη Σουλιώτη

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση