24sports.com.cy
Η Πάφος επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα στο «Στέλιος Κυριακίδης» και ανέβηκε στους 75 βαθμούς. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Καρσέδο αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Άρη στους εφτά βαθμούς μετά την ήττα του απο το ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο ΓΣΠ.
Α' Μέρος
Η Πάφος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά. Από την άλλη ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα εύκολα χωρίς να γίνει ιδαίτερα απειλητικός.
Στο 18ο λεπτό έγινε η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι με τον Πέπε να κάνει το δυνατό σουτ μέσα στη περιοχή και τον Λέουβενμπεργκ να απεκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο 30ο λεπτό με τον Ντουοντού να κάνει το πλασέ μέσα στη περιοχή και τον Ίβουσιτς να απεκρούει σε κόρνερ.
Στο 36ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ζάιρο να κάνει το γύρισμα στον Κορεία ο οποίος πλάσαρε και νίκησε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα σημειώνοντας το 1-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ωραία κάθετη του Πέπε πλάσαρε ιδανικά και σημειώσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Το 2-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Β' Μέρος
Ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Πέρασαν μέσα Σαγκάλ,Σάντος και Ντε Μάρκο στις θέσεις των Μπαραόνα,Λαμ και Χάμπο Κυριάκου αντίστοιχα.
Στο 53ο λεπτό η ομάδα του Καρσέδο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ αλλά το σουτ του Κορέια κτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Η ομάδα της Λεμεσού απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 63ο λεπτό με τον Ντουοντού να κάνει το σουτ αλλά ο Γκολντάρ έβαλε σωτήρια το πόδι του διώχνοντας σε κόρνερ.
Η ομάδα της Πάφου διαχειρίστηκε το υπερ της προβάδισμα προσπαθώντας να κυκλοφορήσει τη μπάλα.
Η βραδιά έγινε ακόμη καλύτερη για τους παφίτες καθώς την ίδια ώρα το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-1 του Άρη στο ΓΣΠ.
Έτσι λοιπόν η παφιακή ομάδα πήρε την νίκη και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Άρη στους εφτά βαθμούς.
Το 24sports σας μεταδίδει την εξέλιξη του αγώνα εδώ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πάφος F.C: Ίβουσιτς, Μπρούνο (85′ Σάρλια), Λουκάσεν, Γκολντάρ, Σίλβα, Σούνιτς, Πέπε (90+1′ Ζάζα), Ντράγκομιρ, Κορέια (67′ Σέμα), Τάνκοβιτς (84′ Άντερσον), Ζάιρο (67′ Κίνα)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Παπαδούδης, Πηλέας, Όρσιτς, Μπουκαμίρ, Ηλία
Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Μπαραόνα (46′ Σάντος), Βούρος, Λαμ (46′ Ντε Μάρκο), Μαλεκκίδης, Χάμπος (46′ Σαγκάλ), Ντε Αλμέιδα, Βάϊσμπεκ, Ντουοντού, Ντιόν (57′ Μάρκες), Γιούσεφ (72′ Ντορεγκαράι)
Στον πάγκο: Κουν, Δημητρίου, Άδωνη, Ζμέρχαλ, Μπουαγκάρντ, Βόουτερ, Μπολί
Σκόρερ: 37',40'Κορέια/
Κίτρινες: Τάνκοβιτς , Σούνιτς, Κίνα, Σάρλια /Ντουοντού, Λαμ, Σαγκάλ, Βούρος , Βάϊσμπεκ
Αποβολές: -/-
Διαιτητής: Schlager Daniel
VAR: Schroder Robert