24sports.com.cy
Εκπληκτικός Άρης έριξε τεσσάρα στην ΑΕΛ και συνεχίζει την καταδίωξη! Οι πράσινοι της Λεμεσού επικράτησαν τους «Λέοντες» με 4-0 ως τυπικά γηπεδούχοι μέσα στο στάδιο «Αλφαμέγα» για την 24η αγωνιστική. Οι σκόρερ για τον Άρη ήταν οι 23' Γκομίς, 53' Μαγιαμπέλα, 69 Κβιλιτάια, 74' Γκάουσταντ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σπιλέφσκι έφτασε στους 55 βαθμούς στην 2η θέση, τρεις πίσω από την Πάφο, η οποία αντιμετωπίζει αύριο τον ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη η ΑΕΛ έμεινε στην 9η θέση στους 21 βαθμούς.
Α' ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο στα πρώτα λεπτά η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και μέχρι το 10ο λεπτό απείλησε, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.
Πρώτα στο 7ο λεπτό ο Λεσοβόι έκανε το σουτ εντός περιοχής όμως έδιωξε δύσκολα ο Άλβες, ενώ δύο λεπτά μετά ο Βούλγαρος από πολύ κοντά μετά από μπαλιά του Σινγκ έστειλε την μπάλα έξω.
Στο 14' χάθηκε νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ με Ζε Τούρμπο ο οποίος πρόλαβε τον Μάτισικ και τον Άλβες έκανε το πλασέ η μπάλα έξω.
Από εκεί και πέρα ανέβηκε και ο Άρης προσπαθώντας να ισορροπήσει το παιχνίδι και στην πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς κατάφερε να σκοράρει.
Στο 23ο λεπτό μετά από κάθετη μπαλιά του Μποάκι ο Γκομίς βγήκε απέναντι από τον Μπράγκα, τον πέρασε και σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τον Άρη.
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα ήταν μέτριος καθώς υπήρχαν πολλές διακοπές με την ΑΕΛ να απειλεί ξανά στο 35ο λεπτό μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του του Γκλάσβιτς, όμως ο Άλβες μάζεψε.
Προς το τέλος του πρώτου μέρους στο 41ο λεπτό σημειώθηκε αρνητική εξέλιξη καθώς ο Μάμας μετά από δυνατό φάουλ στον Στρούσκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη-κόκκινη και άφησε την ΑΕΛ με δέκα.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρος δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια του.
Β' ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η ΑΕΛ μπήκε δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει και στο 50ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φραντζή ο οποίος από κοντά έκανε κεφάλια προς τον Ζε Τούρμπο απέναντι απ' την εστία όμως έπεσε ο Μπράγκα και έδιωξε.
Τρία λεπτά όμως μετά ο Άρης κατάφερε να κάνει το 2-0 και να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά.
Στο 53ο λεπτό μετά από γύρισμα του Μοντνόρ στον Γκομίς, αυτός έδωσε στον Μαγιαμπέλα ο οποίος από κοντά με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγειραν εντελώς προς την πλευρά του Άρη, ο οποίος στο 69ο λεπτό έκανε το 3-0 μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κβιλιτάια.
Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το 4ο τέρμα για την ομάδα του Σπιλέφσκι με τον Γκάουσταντ ο οποίος πήρε μπάλα εντός περιοχής και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μπράγκα για το 4-0.
Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης πήρε τη δεύτερη σερί του νίκη.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Εντεκάδες:
Άρης: Βανά, Μποάκι, Κβιλιτάια, Γκομίς, Μάτισικ, Γκόλντσον, Μαγιαμπέλα, Στρούσκι, Μοντνόρ, Κορέια, Μακρίεφ.
Στον πάγκο οι: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπένγκτσον, Μπράουν, Σαρφό, Σάβο, Γκάουσταντ, Θεοχάρους, Ουρόσεβιτς, Εφαγκέ.
ΑΕΛ: Μπράγκα, Φραντζής, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Φιλιώτης, Στρούμια, Μάμας, Γκλάβτσιτς, Λεσοβόι, Σινγκ, Ζε Τούρμπο.
Στον πάγκο οι Κυριάκου, Μπέκερ, Κοσταντίνι, Τομάλα, Τρισκόφσκι, Τοκού, Μακρής, Κέτσκες, Νεοφύτου, Γερολέμου, Χριστοδούλου, Ευσταθίου.
Σκόρερ: 23' Γκομίς, 53' Μαγιαμπέλα, 69 Κβιλιτάια, 74' Γκάουσταντ/
Αποβολές: /41' Μάμας
Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Petrescu Radu Marian